Lépésről-lépésre bővíti járatait a China Airlines

Rövid szünet után a tajvani China Airlines ( CI ) újra beindította Amszterdamból és Frankfurtból járatait. Egyúttal Taipei Taoyuan Nemzetközi Repülőtere ( TPE ) március 1-től ismét fogadja a tranzit utasokat amennyiben nem töltenek 8 óránál hosszabb időt a repülőtéren és nem váltanak légitársaságot a Tajpejből történő továbbutazáshoz. Továbbra sem  lehet Tajvanon keresztül tovább repülni a Kínai Népköztársaság városaiba.

Frankfurtból és Amszterdamból a minimális igények miatt csak heti egy-egy közvetlen járat közlekedik márciusban. A magyar utasok részére kiváló a menetrend mivel az összes járathoz van budapesti csatlakozás a Lufthansa és KLM járataival. Diószegi Ilona, a China Airlines magyarországi marketing képviseletétől hangsúlyozta, hogy indulás előtt nagyon fontos megnézni az aktuális egészségügyi és határrendészeti előírásokat, amelyek a tranzit és célországba történő belépéshez szükségesek, mivel a helyzet napról napra változhat.

Tajpejen keresztül a légitársaság csatlakozási lehetőségeket biztosít a tovább utazáshoz, többek között Bangkok, Szingapur, Penang, Kuala Lumpur, Dzsakarta, Ho Chi Minh City, Hanoi, Manila, Phnom Penh, Tokyo (Narita),  Fukuoka, Nagoya és Szöul felé. További járatok közlekednek Ausztráliába, Új-Zélandra és számos japán városba.

A China Airlines meghirdette áprilisi menetrendjét is. Amennyiben a COVID helyzet változatlan, hasonló frekvenciával tervezik a járatok számát. Frankfurtból havi 5, Amszterdamból havi 4 és Londonból ( LHR ) havi 2 járat közlekedik Tajpejbe majd, onnan tovább Dél- Kelet Ázsiába (a fenti desztinációkra), Ausztráliába, Új-Zélandra és Japánba.