Még mindig Franciaország a legkeresettebb úti cél

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) legújabb felmérése kimutatta, hogy 2017-ben is Európa vonzotta a legtöbb turistát a világon, a kontinensen belül pedig továbbra is Franciaország az utazók első számú célpontja.

Franciaország annak köszönheti elsőségét az ENSZ turizmusra szakosodott szervezete által összeállított lista élén, hogy az elmúlt évben mintegy 87 millió turistát fogadott, ami 8,3 százalékos növekedést jelent 2016-hoz képest.

A képzeletbeli dobogó második fokára Franciaország délnyugati szomszédja, Spanyolország állhatott fel, amely közel 82 millió turistát tudott a határain belülre csábítani 2017-ben, 8,6 százalékkal többet, mint az azt megelőző esztendőben.

Ám nem minden ország könyvelhetett el növekedést a turisták számában. Kissé visszaesett például az Egyesült Államok, amely ugyan a lista bronzérmese lett, a 2016-os adatokhoz képest tavaly 3,8 százalékkal kevesebben – összesen 76 millióan – keresték fel a nevezetességeit.

A dobogósokat Kína, Olaszország és Mexikó követi, de a tíz legnépszerűbb úti cél között van az Egyesült Királyság, Törökország, Németország, illetve Thaiföld is.

Boruzs Álmos