Még több járatot indít az Emirates Ausztráliába és Új-Zélandra

Az Emirates a Sydney-be és Melbourne-be közlekedő járatainak számát is növeli, valamint Sydney-n keresztül az új-zélandi Christchurchbe is újraindítja járatait. Ezzel már heti 55 ezer utast képes szállítani Ausztráliába és Új-Zélandra a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, és így eléri a világjárvány előtti kapacitását.

Az eddigi napi kettőről háromra nő az Emirates Dubaj és Sydney között közlekedő járatainak száma (ezek Szingapúr érintésével repülnek), május elsejétől pedig egy harmadik közvetlen napi járat is indul majd az ausztrál városba. A járatbővítés a légitársaság közelmúltbeli bejelentését követi, mely szerint június elsejétől naponta kétszer indulnak járatok Brisbane-be. A járatok sűrítését, újraindítását a térségben folyamatosan növekvő kereslet igazolja. Az útvonalakon háromosztályos Boeing-777 300ER repülőgépek közlekednek majd.

A most bejelentett járatokkal együtt az év közepére az Emirates összesen heti 63 járatot fog indítani Ausztráliába, így hetente több, mint 55.000 utast fog tudni szállítani. Melbourne és Sydney viszonylatában a járatsűrűség eléri a világjárvány előtti szintet, ami jelentős mérföldkő a légitársaság életében. A kapacitásnövelés nemcsak a turizmust segíti, hiszen az óriásgépek 22 tonnás teherszállítási kapacitása a kereskedelmi és üzleti kapcsolatok bővítését is segíti. A Sydney és Christchurch közötti útvonalon az Emirates közkedvelt A380-as óriásgépei közlekednek majd.