Megalakult a Pannon Gasztronómiai Akadémia

A Pannon Gasztronómiai Akadémia (PGA) alapítói a szakma meghatározó személyiségei, akik elhatározták, hogy együttesen, szervezett formában, határozottan fellépnek a magyar gasztronómia világszínvonalúvá emeléséért – így életre hívtak egy széles kört átfogó, lelkes tagokat befogadó, építő jellegű szakmai szervezet. Az Akadémia legfontosabb célja a gasztronómiát alkotó szakmák összefogása, fejlesztése és hatékony érdekképviselete.

pga

Az Akadémia alapítóinak teljesítménye nemzetközi mércével is az élvonalba tartozik:

  • Bíró Lajos – Bock Bisztró, Vendéglő a KisBíróhoz, A Séf Utcája, Buja Disznó-k
  • Csapody Balázs – Kistücsök
  • Dudás Szilárd – Anyukám mondta
  • Fausto di Vora – Fausto’s
  • Hamvas Zoltán – Onyx, Gerbeaud
  • Harmath Csaba – Gourmet Gastronomie
  • Horváth Tamás Péter – Borkonyha
  • Gerendai Károly – Costes
  • Kalocsai Zoltán – Borkonyha
  • Kovács Kristóf – Déryné Bisztró
  • Molnár Attila – Arany Kaviár
  • Rosenstein Róbert – Rosenstein Vendéglő
  • Ruprecht László – Stílusos Vidéki Éttermiség
  • Wolf András – New York Kávéház, Boscolo Hotel
  • Zsidai Zoltán Roy – Zsidai Gasztronómiai Csoport

Az alapítók elhivatottsága rendületlen, hogy összefogásukkal, tudásuk megosztásával és munkához való hozzáállásukkal a szakma felemelkedését támogassák. Érdekképviseleti tevékenységükkel a vonatkozó iparági és törvényi szabályozások, a szakoktatás történelmi reformját és a magyar alapanyag ellátás minőségi fejlesztését tűzték zászlójukra, biztosítva azt, hogy minden komoly tudással, akarással, pozitív és tisztességes hozzáállással rendelkező szakembernek esélye legyen sikeres szakmai karriert, eredményes vállalkozást építeni hazánkban.

Az Akadémia a vendégek, a szakma és a kollégák kölcsönös tiszteletén és segítésén alapul, célja a magyar gasztronómia felemelése a világ élvonalába.

ELNÖKSÉG ÉS KOLLÉGIUMOK

Az Akadémia Elnöksége:

  • Zsidai Zoltán Roy, elnök, étterem- és hoteltulajdonos, a Zsidai

Gasztronómiai Csoport vezetője

  • Csapody Balázs, alelnök, étteremtulajdonos, Kistücsök
  • Dudás Szilárd, alelnök, étteremtulajdonos, Anyukám mondta
  • Gerendai Károly, étteremtulajdonos, COSTES
  • Hamvas Zoltán, alelnök, a Gerbeaud és az Onyx F&B igazgatója,

a magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke

  • Bíró Lajos, étteremtulajdonos: Bock Bisztró, Vendéglő a KisBíróhoz,

A Séf Utcája, Buja Disznók

  • Molnár Attila, étteremtulajdonos, Arany kaviár

Az Akadémia hat szakmai kollégiumból épül fel, melyekben a tartalmi munka zajlik. A kollégiumok tanácsadó testületként is működnek, javaslatokat tesznek az Akadémia által képviselt projektekre, feladatokra is. A legjobb gyakorló szakemberek itt dolgozzák ki azokat a fejlesztési irányokat, konkrét javaslatokat, amely mentén jobbá szeretnék tenni a gasztronómiát és az azt befolyásoló szabályozási környezetet.

A kollégiumok vezetőségét egy-egy elnökségi tag, a kollégium megválasztott vezetője és titkára adja.

Az Akadémia Kollégiumai és felelősei:

  • Étteremtulajdonosok Kollégiuma – Zsidai Zoltán Roy
  • Pékek és Cukrászok Kollégiuma – Hamvas Zoltán
  • Oktatók és Szakértők Kollégiuma – Dudás Szilárd
  • Szakácsok Kollégiuma – Bíró Lajos
  • Vendégtéri Szakemberek Kollégiuma – Csapody Balázs
  • Termelők és Beszállítók Kollégiuma – Molnár Attila

TAGFELVÉTEL

A Pannon Gasztronómiai Akadémia nyitott a tagfelvétel tekintetében, azonban a tagság kizárólag ajánlás útján nyerhető el, az elbírálás szakmai és etikai alapon történik. Várjuk azon kollégák jelentkezését, akik céljainkkal és értékrendszerünkkel egyetértenek, és aktívan részt kívánnak venni abban a történelmi munkában, mely során a magyar gasztronómia a világ élvonalába emelkedhet.

A tagfelvétel az Akadémia szakkollégiumaiba lehetséges, két tag vagy egy elnökségi tag ajánlásával. A tagfelvételről az Elnökség dönt.

A tagfelvételi kérelmet a www.pannonga.org honlapon keresztül lehet kérvényezni. A tagfelvételi kérelem feltétele a Kulinaris Charta és az Akadémia Etikai alapelveinek elfogadása.

website: www.pannonga.org           email: info@pannonga.org

Legyél az első hozzászóló "Megalakult a Pannon Gasztronómiai Akadémia" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*