Megjelent a Kóstold körbe balatoni térképes kiadvány

A télen-nyáron nyitva tartó Balatont igyekszik az utazók figyelmébe ajánlani az a hat állomást bejáró Gasztropiknik rendezvénysorozat, melynek utolsó állomása a szántódi révből a tóra május 10-én kifutó komp volt.

Tóth Balázs, a Balatoni KÖR alelnöke szerint sok apropója volt a rendezvénynek, az egyik, hogy megjelent és itt mutatták be a legújabb Kóstold körbe kiadványt, amelyben az egész évben nyitva tartó ötven balatoni vendéglátóhely, a tó gasztronómiailag meghatározó helyei szerepelnek. A másik, hogy elindult a Balaton első télen is közlekedő személyhajója, amely a BL Yacht Clubnál állomásozik majd. Ezzel “nyitják ki” a Balatont az északi és déli part között, borvacsorákat, kerékpáros túrákat rendeznek januártól decemberig, amíg be nem fagy a Balaton.

Ez a hajó télen-nyáron közlekedik majd Fotók: Bódi Ágnes

Laposa Bence

Laposa Bence, a Balatoni KÖR elnöke az összefogásra hívta fel a figyelmet és arra, hogy a tó körül működő egész évben nyitva tartó szolgáltatók nem versenyeznek, hanem segítik egymást, és bejelentette: az eddig nagyon sikeres Gasztropiknik sorozat ősszel folytatódik tovább.

A Tihany és Szántód között közlekedő kompon mintegy nyolc étterem, tizenegy borászat, kávézó, cukrászda és pálinkafőzde kínálta ételeit, italait, volt rákóczi túrós, füstölt marhahús, kávé, az orgonakrémleves és a rizlingtorta pultja előtt is sokan álltak sorba.

Istvándy Gergely

Istvándy Gergely borász is úgy vélte, hogy hosszabbodik a balatoni szezon, a sok éves közös munka végre meghozta gyümölcsét.

– A szezon egyre inkább kitolódik, és mind több vendéglátóhely dönt úgy, hogy egész évben várja a vendégeket. Látványos felfutása van az esküvőknek, egyre nagyobb az igény a szép környezetben rendezett családi ünnepeknek is, a tematikus programokkal vezetett túráknak, a gasztrokalandoknak – fogalmazott.

 

Mi az a Balatoni KÖR?
A húsz legismertebb balatoni borász és vendéglátós 2014. március 21-én alapította meg a Balatoni KÖR-t, amely a tóhoz tartozó 3 megyét és 6 borvidéket összefoglaló egyesület. Tagjaik, a minőségi borászat és gasztronómia olyan képviselői, akik egész évben nyitva tartanak és várják vendégeiket.