Menthető az osztrák síszezon?

Fotó: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Ausztriában november 22-étől vezettek be három hétre szóló ideiglenes zárlatot, de a közeli testi kontaktussal nem járó szabadtéri sportok a később kiadott részletszabályok szerint továbbra is folytathatóak – írta a turizmus.com.

A portál cikke szerint a november 22-től hatályos kijárási korlátozás pontos részletszabályait a zárlat (lockdown) életbe lépése előtt pár órával közölte a szövetségi egészségügyi minisztérium. Ennek értelmében az élsport és a szabadtéri sport bekerült a kijárási korlátozás alóli kivételek közé. A közeli testi kontaktussal nem járó szabadtéri sportok a 2G-szabály mentén így továbbra is folytathatóak. Így korcsolyázni és síelni tehát érvényes oltási vagy védettségi igazolás birtokában jelenleg is lehet Ausztriában.

Az osztrák sífelvonók érdekképviseleti szervezete kezdeményezte, hogy a síelők számára ellátást szolgáló vendéglátó egységek, a hütték nyitva tarthassanak. Érvényes oltási vagy védettségi igazolással most is lehet síelni Ausztriában – emlékeztet a portál.

Az Ausztriába való belépés szabályairól itt írtunk korábban.