Miami Beach küzd a tavaszi szüneti erőszakkal és a túl nagy tömeggel

Fotó: Miami New Times

Miami Beach immár harmadik éve küzd a tavaszi szüneti erőszakkal, beleértve két halálos áldozatot követelő lövöldözést és a féktelen tömegeket. Annak ellenére is, hogy – az AP tudósítása szerint – masszív a rendőri jelenlét és egyre több olyan programot kínálnak, amely alternatívát jelenthet az alkoholfogyasztás és az utcai lődörgés, bulizás helyett.

A népszerű város South Beach-i részén a bulizás hangulata már arra késztette a hatóságokat, hogy a nagyobb klubokban hajnali 2 óra után betiltsák az alkoholárusítást. A rendőrség mindenhol ott állomásozik, többek között mobil tornyokban, amelyekből a rendőrök madártávlatból láthatják az utcákat. Idén művészeti, zenei, jóga- és röplabda-bajnokságokkal egészítették ki a programot, hogy legalább napközben legyen mit csinálniuk az embereknek.

“A városunkban tartózkodó emberek mennyisége, sokak féktelensége és a fegyverek jelenléte olyan veszélyt teremtett, amelyet nem hagyhatunk ellenőrzés nélkül” – mondta a polgármester Dan Gelber, aki hozzátette: “Nem kérünk a tavaszi szünetből a városunkban.”

A Miami Beach-i rendőrség legalább 322 letartóztatásról számolt be különböző vádakkal február 27. és március vége között. Gelber elmondta, hogy ez idő alatt több mint 70 lőfegyvert foglaltak le. Mindez annak ellenére történt, hogy a rendőrök a város nyilatkozata szerint a hét hat napján akár 14 órás műszakokban dolgoztak. Dan Gelber polgármester azt szeretné, ha az erőszak és a rendbontás véget érne.

dr. Érsek M. Zoltán