Minősített fesztivál a PanyolaFeszt

A Magyar Fesztivál Szövetség, hazánk egyik legnagyobb szakmai szervezete  november 19-én, Budapesten, őszi évadzáró konferenciáján hirdette ki a minősítettek névsorát. Az idén 20 fesztivál kapta meg a tanúsítványt, a virtuális pecsétet.

A Magyar Fesztivál Szövetség évadzáró konferenciáján a nemzetközi kapcsolatok, a tagságot érintő aktuális kérdések, a kistelepülések fesztiváljainak lehetőségei mellett, a fesztiválkutatási eredményekről is beszámoltak. A konferencia záróakkordjaként hirdették ki a minősítettek névsorát. A szövetség gondozásában működő fesztiválminősítési projekt szigorú szakmai szempontrendszer alapján működik. A hazai szakemberek mellett nemzetközileg ismert és elismert munkatársak is részt vesznek ebben a munkában. Nagy öröm ez a szervezet számára, hiszen első és legfontosabb szempontja, célkitűzése a minél magasabb szintű kulturális események szervezési munka segítése, támogatása és elismerése. Az ez évi minősítések tanúsítványát  Márta István, a szövetség elnöke adta át a Benczúr Hotelben. A 2018-as fesztivál-listából csak néhány kiemelt település, a teljesség igénye nélkül: Veszprém, Budapest, Pécs, Kapolcs, Békéscsaba, Nagykanizsa, Csongrád és mellettük Panyola is megkapta a rangos elismerést.

A fesztiválok életében meghatározó, hogy évről évre egyedi kulturális élményt kínáljanak a vendégeknek. A PanyolaFeszt immáron tizenharmadik alkalommal teljesítette kultúrmisszióját, gazdag minőségi csemegét adva a megye, a szatmári vidék, az ide érkezők számára. – Küldetésünknek tekintjük, hogy a művészetek megannyi ágát, a zenei élet sokszínűségét mutassuk meg  vendégeinknek – hangsúlyozta Muhari Zoltán, Panyola polgármestere. – A babona szerint a tizenhármas egy misztikus szám, balszerencsét jelent, nekünk azonban szerencsét hozott. Az idei fesztiválnak a három nap alatt közel nyolcezer látogatója volt. A kezdeti lelkesedés,  a hosszú évek kitartó munkája csöppet sem gyengült az évek során. A  600 fős falu fáradhatatlan összefogása hihetetlen tömegeket mozgat meg – mondta a polgármester, aki motorja is egyben az eseménynek. A rendezvény nem csak egy fesztivál, hanem élmény-kosár is, amelyből minden generáció kiveheti a számára megfelelő csomagot. Egyedi portaprogramjainkkal igyekszünk a helyi különlegességeket megmutatni, a megye értékeit megőrizni, a helyben készített gasztronómiai különlegességeket kínálni, sport, szórakozás, gyermek és családi programokat adni. Ha valaki egyszer belekóstol a vidéki élet ízébe, nem tudja elengedni. A visszajáró vendégek mondják, olyan, „mintha hazajönnél.” A magyar művészvilág sok-sok  előadója és a közel tízezer látogató országos ismertséget adott  településünknek. A PanyolaFeszt 2019. augusztus 1-3. időpontja már biztos, a fellépők listája már összeállt és továbbra is  számos újdonsággal, egyedi arculatunkkal, minőségileg megújulva várjuk Panyola szerelmeseit.

További információ: www.panyola.hu; facebook hivatalos oldala: a PanyolaFeszt néven olvasható