Most már maga az autó szól, ha feltörték – méghozzá a vezető okostelefonján keresztül

A bekapcsolt SecuriAlert értesítést küld a felhasználó okostelefonjára, például ha kinyitották az ajtót, vagy ha valaki (akár kulccsal is) bejutott a járműbe.

Bár a járvány miatt az emberek Európa-szerte leginkább otthon vannak, a járművek továbbra is a bűnözők kedvelt célpontjai, sőt néhány országban meg is szaporodtak az ilyen bűnesetek. Az autóriasztók segíthetnek ugyan elriasztani a tolvajokat, de a nagyvárosokban, ahol az utcák éjjel tele vannak leparkolt járművekkel, sokan már nem foglalkoznak a riasztásokkal, hiszen azt sem tudják, hogy kinek az autójáról van szó.

Éppen ezért a Ford fejlesztette az okostelefon-kapcsolattal működő SecuriAlert riasztórendszert (korábban Guard Mode néven volt ismert), ami immár a személyautó-tulajdonosok számára is elérhető. A bekapcsolt SecuriAlert értesítést küld a felhasználó okostelefonjára, ha bármilyen aktivitást érzékel az autóval kapcsolatban, például ha kinyitották az ajtót, vagy ha valaki (akár kulccsal is) bejutott a járműbe. Így a tulajdonos akkor is nyugodt lehet, ha éppen nem lát rá az autójára, vagy ha azt hallótávolságon kívül parkolta le.

Az autósok akkor aktiválhatják a SecuriAlert funkciót, amikor nincsenek a jármű közelében. A rendszer könnyen ki- és bekapcsolható a FordPass okostelefonos alkalmazás segítségével. Aktivált állapotban a SecuriAlert a jármű saját érzékelői segítségével észleli, ha valaki behatol a járműbe. Ilyen esetekben a rendszer a FordPass Connect modem révén haladéktalanul értesítést küld a tulajdonos okostelefonjára. A FordPass Pro alkalmazás jelzi, hogy mikor és milyen okból kapcsolt be a riasztó, és a rendszer hol észlelte utoljára a jármű jelenlétét.

2020-ban a Ford egész Európában díjmentessé tette ügyfelek számára a hálózatba kapcsolt járműszolgáltatásait, nemrégiben pedig bejelentette, hogy tagja annak a több autógyártót is egyesítő hálózatnak, amely azért jött létre, hogy az autók figyelmeztessék vezetőiket az előttünk álló útszakaszon felmerülő veszélyekre.