Naponta már négy Aeroflot-járatpár indul Budapest és Moszkva között

Az Aeroflot képviseletében Roman Kharchenko és Csizmadia Katalin mutatta be a július elsejétől induló új járatpárjukat a Bródy Stúdióban tartott sajtótájékoztatón.

Az Aeroflot a reggeli, a déli és az esti járat mellett, délután is indít már egy újabb gépet a Liszt Ferenc repülőtér és a Seremetyevó reptér közti oda-vissza járaton. A járatnyitás kapcsán pedig kiderült, hogy a fedélzeten mindenki kap ellátást. Az utasok 17 féle speciális menüsorból rendelhetnek előre a fedélzeti cateringnél.

Érdekesség, hogy az orosz légitársaságnak van saját repülős iskolája, és évente többször váltják az egyenruhákat: télen mélykéket, nyáron pirosat használnak.

Felmérésük szerint a TOP5 (Sheremetyovo – SVO – reptéren keresztüli) átszállással elérhető desztinációk: Kína, Korea, Thaiföld, India és Japán.

A sajtótájékoztatón továbbá Ritter Máté, a Budapest Airport képviseletében elmondta, hogy cégük idén minden bizonnyal átlépi a 14 milliós utasforgalom álomhatárt. Néhány szó hangzott el a 2020-ig tervezett fejlesztésekről: már jövő hónapban megnyílik a hazai reptéren az utasmóló, és a Cargo City kivitelezése is elkezdődött,  új kiskereskedelmi boltegységeket is adnak át folyamatosan a Skycourt területén. Az idén már megtörtént a reptéri Ibis hotel átadása, jön még egy hatszintes parkolóház építése, ami mellett a VIP-service-t is kialakítják.