Óceánjáró-avatás sanremói stílusban

Fotók: Ivan Sarfatti, Lodovico Colli di Felizzano

A rekordsebességgel bővülő MSC Cruises hétvégén átadta legújabb óceánjáróját, amely az MSC Seaview nevet kapta a keresztelő ünnepségen. A nagy cruise line cégek között egyetlen európai – svájci – székhelyű hajóstársaság az elmúlt 12 hónap során már a harmadik új hajóját bocsátotta vízre. Az Utazó és Az Üzlet egyedüli szerkesztőségként kapott meghívást az ünnepségre.

Az olaszországi Genovában vasárnap, a klasszikus itáliai gálákhoz hasonló körítés mellett mutatkozott be az 1960-ban Nápolyban alapított és ma is olasz kötődésű MSC legújabb ékessége, a közel 5 ezer utas befogadására alkalmas, 154 ezer tonnás súlyával a világ legnagyobb óceánjáróit rögzítő listán a 16. helyre feliratkozó Seaview. Az új óceánjáróval az MSC jelenleg már tizenöt óceánjárót üzemeltet, miközben a társaság azt tervezi, hogy 2026-ra harminctagúra bővíti flottáját, amivel megháromszorozza utasforgalmát.

A most bemutatott Seaview keresztelőjén – ahogy az MSC hajóavató ünnepségein az elmúlt években rendszeresen – az örökfényű olasz filmcsillag, Sophia Loren is jelen volt. A népszerű színésznő a keresztanyai feladatok mellett a szalagátvágást és a pezsgős avatást egyaránt magára vállalta az eseményen. Mindebben segítségére volt a svájci tévésztár, Michelle Hunziker és az olasz énekes, Zucchero Fornaciari – vagyis az olasz blues atyja, Zucchero – is, aki röpke koncertet is adott, miközben az est hangulatáról Andrea Bocelli fia, Matteo Bocelli gondoskodott.

A Seaview – testvérhajójához, a 2017 novemberében felavatott Seaside-hoz hasonlóan – elsősorban a Karib-térségben és a Földközi-tengeren szeli majd a hullámokat. A hatalmas óceánjárón tizenegy különböző étterem, minden extrával felszerelt fürdőkomplexum és szabadtéri edzőközpont is várja a vendégeket. A fedélzeten összesen 2 ezer kabin kapott helyet, így akár 5200 utas is kényelmesen elfér a hajón egy időben.

A Seaview-n az éttermek mellett – amelyek között található steakhouse, továbbá ázsiai, francia és spanyol ételkülönlegességeket kínáló is – egy bowling teremmel kibővített szórakoztató központ, valamint egy színház (Odeon Theatre), egy kaszinó (Platinum Casino) és egy 4D-s mozi is helyet kapott, a számos éjszakai bár és zenés klub pedig hajnalba nyúlóan kínál szórakozási lehetőséget az óceánjáró utasainak.

Az Asia Market Kitchen nevű éttermet az ismert japán-amerikai séf, Roy Yamaguchi üzemelteti, míg a spanyol konyha remekeit felvonultató Chef’s Court étlapját a Michelin-csillaggal elismert spanyol sztárséf, Ramón Freixa állította össze. Utóbbi étterem népszerű fogásai közé tartozik a tatár beefsteak kaviárral, a sült polip, a mentaleves és a tonhal tatár. Az édesszájú vendégek örömére a Seaview-n az igazi olasz csokoládé különlegességeket, alkoholos és alkoholmentes italokat, illetve fagylaltokat árusító Venchi is nyitott üzletet.

Ami pedig a szórakoztatást illeti: a showműsorok mindig is az MSC erősségei közé tartoztak, és a Seaview-n sincs ez másképp. Az új hajó esti kínálatába hét műsor került, a zenés-táncos előadások mindegyikében színes ruhába öltözött táncosok és énekesek szórakoztatják a közönséget.

A Seaview első útja Genovából – Málta és Franciaország érintésével – a spanyolországi Barcelonába vezet.

Érsek M. Zoltán