Qatar Airways: 3 hónap, 15 ezer járat, 1,8 millió hazavitt ember

A COVID-19 világjárvány példátlan kihívások elé állította a globális repülési ipart, a Qatar Airways pedig kiemelkedően teljesített a nehéz időkben. Olyannyira, hogy a cég szerint az utóbbi három hónapban több járattal és több célállomásra szállítottak embereket, mint bármely más légitársaság. Ezzel pedig – állítja a Qatar – a világ legnagyobb légitársaságává vált.

A cég emlékeztetett, miközben sok légitársaság felfüggesztette működését, addig a Qatar Airways a kritikus időszakban is „robusztus és agilis hálózatot” tartott fenn, amely lehetővé tette, hogy a vírus miatt kaotikus hónapokban 1,8 millió utas juthasson haza. A légitársaság – emelték ki – szorosan együttműködött kormányokkal és vállalatokkal szerte a világon: több mint 220 charterjárat indításával több mint 62 ezer embert juttattak el úti céljához.

A Qatar Airways csoport vezérigazgatója, Akbar Al Baker úgy fogalmazott: „A válság idején több utas választotta a Qatart, mint bármely más légitársaságot. Mi lettünk a legnagyobb globális fuvarozó, amely több mint 50 millió kilométert repült, és több mint 15 000 járaton több mint 1,8 millió utast vitt haza.”

A Qatar kitért arra is, hogy fokozatosan újjáépítik a hálózatukat. Azt tervezik, hogy június végére legalább 80 úti célra repülnek majd.