A szerzőpáros a tenger gyümölcseit és édesvízi társaikat szeretné megismertetni és megszerettetni a magyar olvasókkal. A könyv első része hasznos ismereteket, gyakorlati tanácsot tartalmaz. Olvashatunk a rákok, kagylók, csigák, tintahalak élőhelyéről és biológiájáról, az állatok kifogásának és piacra szállításának módjáról, a vásárláskor figyelembe veendő szempontokról,
a tisztítás és előkészítés mikéntjéről (fázisfotókkal illusztrálva), a lehetséges hőkezelési eljárásokról és fűszerezésről, valamint a borválasztás szempontjairól.
A könyv második részében a mintegy 40 faj részletes leírásához 69 ételrecept is társul, amelyeket színes ételfotók illusztrálnak. A Corvina Kiadó gondozásában megjelenő könyv a Halak és halételek párdarabjaként látott napvilágot karácsony előtt. Abban a kiadványban Hoitsy György szerzőtársa Szabó Péter, s a Magyarországon kapható összes édesvízi és tengeri hal bemutatása mellett nyolcvan halrecepttel is szolgálnak.
Legyél az első hozzászóló "Rákok, kagylók, csigák, tintahalak" című cikkhez