Rákok, kagylók, csigák, tintahalak

A szerzőpáros a tenger gyümölcseit és édesvízi társaikat szeretné megismertetni és megszerettetni a magyar olvasókkal. A könyv első része hasznos ismereteket, gyakorlati tanácsot tartalmaz. Olvashatunk a rákok, kagylók, csigák, tintahalak élőhelyéről és biológiájáról, az állatok kifogásának és piacra szállításának módjáról, a vásárláskor figyelembe veendő szempontokról,
a tisztítás és előkészítés mikéntjéről (fázisfotókkal illusztrálva), a lehetséges hőkezelési eljárásokról és fűszerezésről, valamint a borválasztás szempontjairól.

A könyv második részében a mintegy 40 faj részletes leírásához 69 ételrecept is társul, amelyeket színes ételfotók illusztrálnak. A Corvina Kiadó gondozásában megjelenő könyv a Halak és halételek párdarabjaként látott napvilágot karácsony előtt. Abban a kiadványban Hoitsy György szerzőtársa Szabó Péter, s a Magyarországon kapható összes édesvízi és tengeri hal bemutatása mellett nyolcvan halrecepttel is szolgálnak.

Legyél az első hozzászóló "Rákok, kagylók, csigák, tintahalak" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*