Rég nem látott útválasztékkal és alacsonyabb árakkal jön az indián nyár

Miközben a Covid járványból kiszabadult honfitársaink hatalmas lendülettel utaznak a kedvenc nyári desztinációkra, az ősz, az indián nyár már forróság és tömegturizmus nélkül, ráadásul a főszezoni áraknál olcsóbban ígér fantasztikus útiélményeket – vallja Zsebők Tamás, a Z(s)eppelin Utazási Iroda tulajdonos-ügyvezetője. Aki azt tapasztalja, hogy az elmúlt két év alatt a korábbinál is jobban a megbízható utazási irodák felé fordultak az emberek.

„A Covid időszakában a Z(s)eppelin elsőként indította útjára beföldi, majd külföldi csoportjait azért, hogy megmutassuk: megvagyunk és ott állunk az utasaink mellett, hogy amint lehet, ismét átélhessék az utazás élményét. Mindezt nemcsak a törzsutasaink értékelték, hanem azok az új ügyfeleink is, akik számára a járványhelyzetben felértékelődött az utazási irodák által garantált minőség és biztonság”- fejtette ki Az Utazó magazin olvasói által a 2021-es esztendő legjobb utazási irodájának választott szegedi utazási iroda vezetője. Hozzátéve, a Z(s)eppelin minden külföldi programjához olyan biztosítás társul, ami akkor is anyagi biztonságot teremt, ha valaki nem tudna útra kelni és akkor is, ha valakit külföldön ér utol a betegség.

Zsebők Tamás, a Z(s)eppelin Utazási Iroda tulajdonos-ügyvezetője.

A cégvezető szerint az az elkötelezettség, hogy a járvány időszakában egy napra sem zártak be és közben folyamatosan kommunikáltak az ügyfelekkel, akkor nyerte el méltó jutalmát, amikor tavaly nyáron, ősszel fokozatosan megnőtt a kereslet a hazai és a külföldi utazások iránt.

Az idei nyárra pedig már a reméltnél is jobban berobbant a szezon. Ami azért is örvendetes, mert az ukrajnai háború és a forint gyengülése miatt ennél visszafogottabb keresletnövekedésre számított a szakma. Szerintem abban, hogy az idei nyárra már a járvány előtti szintre nőtt az utazási kedv, nagy szerepe van annak, hogy a pandémiát követően ez az első olyan év, amikor az emberek úgy érzik, már bátran utazhatnak. Ráadásul akadnak olyan külföldi sláger desztinációk, ahol még a forint romlása mellett sem drágább a nyaralás, mint idehaza, ahol erősen érződik az infláció hatása.”

Ezt mutatja az is, hogy a nyárra megtízszereződött a foglalások száma, miközben szeptemberre, októberre és novemberre is egyre több a jelentkezés. Zsebők Tamás ezért is tartja fontosnak, hogy mivel a Covid időszakban egyben maradt a Z(s)eppelin csapata, most a kiugróan magas forgalom idején is megvannak azok a szakembereik, akik professzionális választ tudnak adni azoknak, akik a számukra legjobb kulturális körutazós, városlátogatós, vagy éppen tengerparti utazásokat keresik. Amelyeknél jól képzett idegenvezetők is gondoskodnak a felhőtlen kikapcsolódásról.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese, Zsebők Tamás és Érsek M. Zoltán, Az Utazó Magazin főszerkesztője a lap díjátadóján, amelyen 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóit ismerték el

„A klasszikus desztinációk, Görögország, Róma, Dél-Olaszország, Capri és Amalfi, Szardínia és Korzika, Dalmácia és Montenegró, vagy éppen Andalúzia mellett olyan izgalmas új úticélok is bekerültek a kínálatunkba, mint Vietnám, Laosz, Kambodzsa és a Szicília északi partjainál fekvő Lipari-szigetek. Amit azért sem lehet a teljesség igényével felsorolni, mert az igényekre reagálva, ismét a Covid előtti évekhez hasonlóan gazdag kínálatot állítottunk össze az idei nyárra és őszre. Azért, hogy mindenki megtalálja a kedvének és pénztárcájának megfelelő ajánlatot” – fejti ki Zsebők Tamás.

Kocsis Erika