Rekordot döntve, zsinórban hatodik éve a Ski Dubai nyerte a „Világ legjobb beltéri sípályájának” kijáró címet

A Közel-Kelet első fedett síközpontja megkapta a World Ski Awards rangos címet, amelyet az iparág szakemberei és a fogyasztók szavaznak meg világszerte.

Hat egymást követő évben, a Ski Dubai elnyerte a „Világ legjobb beltéri sípályája” díjat. A Ski Dubai-t, 10 nemzetközileg elismert fedett síközpont közé jelölték Egyiptomban, Németországban, Kínában, Spanyolországban, Skóciában, Új-Zélandon és Hollandiában.

A 2005-ben felavatott Ski Dubai volt az első fedett síközpont a Közel-Keleten és gyorsan a régió egyik legnépszerűbb és legikonikusabb látványosságává nőtte ki magát. Az elmúlt 15 év során életmódmárkává fejlődött, és világszínvonalú élménnyé vált a helyi közösség, a téli sportok szerelmesei és a világ minden tájáról érkező turisták számára. Az innováció iránti elkötelezettségével összhangban a Ski Dubai folyamatosan fokozza az élményszerzést és öt sípályával, egy családbarát hóparkkal, számos szórakoztató tevékenységgel bővíti a parkot és a rendkívül népszerű Penguin Encounterrel, amely a Király és a Gentoo pingvinek kolóniájának ad otthont.

A régión belül a Ski Dubai elősegítette a sportturizmus hatalmas növekedését is és fellendítette a téli sportok kultúráját az Egyesült Arab Emírségekben, ahol évente több mint 80 000 ember ismerkedhet meg a síeléssel és a snowboardozással. A korszerű létesítmény nemzetközi versenyek, mint például a The World Cup és a Para Snowboard World Cup központja is lett, amely a világ minden tájáról vonzza a versenyzőket és a nézőket, és hozzájárul az Egyesült Arab Emírségek idegenforgalmához. Novemberben a Ski Dubai adott otthont a FIS, az olimpiai részvételre jogosult sí- és snowboardversenyek globális irányító testülete által jóváhagyott versenysorozatnak, amely öt sportolónak biztosít továbbjutást a későbbi pekingi téli olimpiára.

Mohammad El Etri, a Global Snow, Majid Al Futtaim Leisure, Entertainment & Cinemas alelnöke így nyilatkozott: „A World Ski Awards a legnagyobb kitüntetés a globális síturizmus terén, és az a tény, hogy ez egy közönség általi szavazás volt, még különlegesebbé teszi ezt a díjat. Sikerünk kulcsa az, hogy ügyfeleink megszállottjai vagyunk, valamint elköteleztünk magunkat a folyamatos fejlődés és innováció mellett. A Ski Dubai nemcsak azt teszi lehetővé, hogy a vendégek megéljék a havat a sivatag szívében, hanem megerősítette pozícióját, mint egy világszerte elismert sportlétesítmény, ahol a sportolók megvalósíthatják álmaikat a téli olimpián.”