Remek útvonallal bővült a hazai kerékpárút-hálózat

A Gyõr és Pannonhalma közötti kerékpárút MTI/Krizsán Csaba

A hazai kerékpárút-hálózat hossza 2030-ra megközelíti a 15 ezer kilométert – hangozott el, amikor a Győr-Moson-Sopron megyei Écsen átadták a Győrt Pannonhalmával összekötő kerékpárutat.

A Modern városok program részeként épült meg a Győrt Pannonhalmával összekötő kerékpárút 18,4 kilométer hosszan, nettó 1,7 milliárd forintból.  A Győr és Pannonhalma közötti kerékpárút megépítését azért kezdeményezték, mert azon túl, hogy erősíti a turizmust,  kielégíti a helyieknek azt az igényét is, hogy biztonságosan kerékpározhatnak helyben és a települések között. Lehet folytatás is, mert már tavaly kijelölték az ajánlott túraútvonalat Pannonhalma és Balatonfüred között.

Az avatáson elhangzott, hogy teljes hosszában megújítják a balatoni bringakört, valamint kiépítik a kerékpáros összeköttetést a főváros és a Balaton között. Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kiemelte: a kormány célja az, hogy Magyarország a legélhetőbb országok közé tartozzon. Felidézte, hogy 2010 óta 1700 kilométer kerékpárút épült, az idén pedig több mint 250 kilométert adtak át. (MTI)