Rengeteg új, izgalmas úti céllal készül a nyárra a Lufthansa

Szkopje

A Lufthansa 2023 nyarát új európai célállomásokkal kezdi meg Frankfurtból és Münchenből. Összesen több mint 205 célállomást kínál a légitársaság világszerte, majdnem annyit, mint a Corona-járvány előtt. A Frankfurtból és Münchenből induló járatok száma eléri a heti 5200 járatot, ami a válság előtti szint 87 százalékát jelenti.

Az Atlanti-óceán partján fekvő spanyol Asturias is újdonságként szerepel a járat menetrendben. A Lufthansa április 23-tól először kínálja Szkopjét, és naponta akár kétszer is összeköti Észak-Macedónia fővárosát. Újdonság a franciaországi Biarritz, amely április 29-től szerepel először a menetrendben. Az LH1550 ezután minden szombaton repül az Atlanti-óceán partján fekvő elegáns tengerparti üdülőhelyre.

A Lufthansa Münchenből Asztúria régióba is indít járatokat. Az LH1792 minden szombaton repül Spanyolország északi részére. Szintén újdonság a világhírű borvidékéről ismert Bordeaux (Franciaország). A járat április 25-től hetente háromszor indul. Rzeszów is visszakerült a müncheni járat menetrendjébe. A délkelet-lengyelországi várost április 23-tól naponta összekötik a déli csomóponttal az LH1604-es járatszámmal.

Belfast

Jövő nyáron Oszaka és Mexikóváros ismét szerepel majd a müncheni járatok menetrendjében. A Lufthansa május 2-tól heti háromszor kínálja majd a japán Oszakát az LH742-es járattal. Június 2-ától pedig az LH520-as járat hetente háromszor száll fel a mexikói fővárosba. Mindkét célállomásra a legmodernebb, üzemanyag-takarékos Airbus A350-es repülőgépet használják majd.