Sosem látott nyári választékkal készül a Wizz Air

Fotó: Wizz Air

A Wizz Air bejelentette, hogy 2024 júniusában két újabb modern Airbus A321neo repülőgépet állít üzembe a budapesti bázisán, illetve, hogy hat új járattal köti össze Budapestet Európában és Európán túl. Magyarország nemzeti légitársasága nagyszabású járatbővítése által az utazni vágyók hamarosan Brassóba, Brüsszelbe, Bukarestbe, Jerevánba, Stuttgartba és Valenciába is közvetlenül repülhetnek.

Az új A321neo repülőgépek érkezésével a Wizz Air budapesti flottája 16 tagúvá bővül, míg a légitársaság debreceni bázisán további 1 repülőgép teljesít szolgálatot, így a Wizz Air minden korábbinál több repülőgéppel szolgálja ki a magyar piacot, továbbá megszilárdítja abszolút piacvezető pozícióját 38%-os piaci részesedéssel. Az új úti célok mellett a Wizz Air júniustól jelentősen növeli alicantei, athéni, bázeli, glasgow-i, madridi, máltai, milánói, nápolyi, nizzai, római, thesszaloniki, tiranai, valamint a nyári időszakra kiemelten a párizsi útvonalának járatsűrűségét.

Emellett, különjáratokat is indít idén nyáron a magyar futballválogatott szurkolói számára a Németországban tartott labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseire Budapestről és Debrecenből egyaránt.

Ezzel a kapacitásbővítéssel a Wizz Air korábban soha nem látott nagyságúra, a 2023-as kapacitás 115%-ára, 6,67 millióra növeli hazai kapacitását 2024-ben, ezáltal egyben minden idők legnagyobb légitársaságává is válik az országban. A légitársaság közvetetten több mint 4 ezer munkahely megteremtését támogatja.

„Büszkék vagyunk arra, hogy tovább fejlesztjük magyarországi hálózatunkat, tovább erősítve ezzel piacvezető pozíciónkat, és hogy Magyarország valaha volt legnagyobb légitársaságként mi repíthetjük a magyar csapatot az olimpiai játékokra. Bízom benne, hogy 63 budapesti és 73 magyarországi útvonalunk közül mindenki megtalálja a neki legkedvesebbet, és hogy minél több utasunk fog együtt utazni a sportolókkal Párizsba” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

A légitársaság folyamatosan fiatalítja flottáját vadonatúj Airbus A321neo modellekkel, jelenleg 4,2 év a repülőgépflotta átlagéletkora. A repülőgéptípus jelentős környezetvédelmi előnyöket is kínál. Jelenleg akár 50%-os fenntartható repülőgép-üzemanyagkeverékkel is repülhet, miközben 50 százalékkal csökkenti a zajlábnyomot, 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, valamint 20 százalékkal kevesebb szén-dioxidot és 50 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot3 bocsát ki, mint a korábbi repülőgép típusok. Ugyancsak a légitársaság rendelkezik a legnagyobb Airbus A321neo megrendeléssel Európában, így a további 300 repülőgép beszerzésének köszönhetően az évtized végére 500 tagúvá válik a flottája.

A Wizz Air együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) a 2024. évi nyári olimpiai játékok alkalmából. A magyar csapat tagjait a partnerség értelmében a Wizz Air, mint a MOB hivatalos partnere szállítja az olimpiai játékokra, biztosítva nekik, hogy időben és kényelmesen jussanak ki a versenyek helyszínére. Az olimpikonok menetrendszerű járatokkal utaznak majd az ötkarikás játékokra, így számtalan Budapest-Párizs járaton találkozhatnak majd az utasok a magyar csapat tagjaival.