Tapsi Hapsi a világ legújabb és legnagyobb fedett vidámparkjában

Újabb grandiózus témaparkkal gazdagodott a sivatagi olajbirodalom, Abu-Dzabi, ahol a Warner Bros filmstúdió hősei szórakoztatják a családok apraját-nagyját.

A július végén átadott Warner Bros World 153 ezer négyzetméteren terül el az Egyesült Arab Emírségek fővárosának Yas Island nevű városrészében.  Az egymilliárd dolláros költségvetésből felépült élményparkban a Warner Bros rajzfilmjeinek és képregényeinek világában tehetnek felejthetetlen utazást a látogatók.

Az első szórakozni vágyó július 24-én lépte át a világ legnagyobb fedett vidámparkjának főbejáratát, szerdán pedig már ezrek fotózkodtak a Warner Bros rajzfilmjeinek legnépszerűbb karaktereivel, köztük Scooby Doo-val, Tommal és Jerry-vel, Csőrikével valamint Tapsi Hapsival.

A meglehetősen száraz, sivatagi klímájú Abu-Dzabiban található élménypark különlegessége, hogy teljesen fedett, így a hatalmas, 153 ezer négyzetméteren elterülő komplexum belső hőmérsékletéről nagy kapacitású légkondicionáló gépek gondoskodnak a nap 24 órájában.

Az egymilliárd dollárból felhúzott Warner Bros World minden szeglete ezernyi új élményt kínál. Az egyik legnagyobb szenzáció Bedrock, azaz a két kőkorszaki szaki, Frédi és Béni lakhelyének tökéletes mása, ahol hullámvasútra is pattanhatnak a bátrabb látogatók.

Hasonlóan nagy forgalomnak örvend a Jetson család űrsiklója, Tapsi Hapsi répaültetvénnyel körbevett háza, Batman városa, Gotham City, továbbá Metropolis is, ahol Superman vigyázza a rendet.

A 29 egyedi játékot felvonultató park pénztárában 79 dollárba, azaz 22 ezer forintba kerül egy felnőtt jegy, míg a gyerekek 63 dollárért, azaz valamivel több mint 17 ezer forintért léphetnek be a mesefilmek birodalmába, ahol bármire felülhetnek.

Az emírségekbeli Miral Asset Management finanszírozta parkot Abu-Dzabi koronahercege, Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan adta át kedden. A hírek szerint annak ellenére, hogy az Egyesült Arab Emírségek több élményparkja is veszteséges – az egyik dubaji létesítmény 300 milliós dolláros mínuszban zárt tavaly -, a tulajdonosok remélik, a Warner Bros World legalább annyira látogatott lesz, mint a szomszédos Ferrari World, amelynek népszerűsége 2010 óta töretlen.

Boruzs Álmos