A Budapest Marriott Hotel régi álma volt, hogy egy szokványostól eltérő, kreatív, egyben izgalmas és rendkívüli Marriott signature desszerttel kápráztassa el vendégeit. Ennek megvalósítására a szálloda vezetősége Raj Ráchelt, a jól ismert tortatervezőt kérte fel.
Ráchelnek, és a szálloda executive chef-jének, Konstantinos Kranakisnak az első találkozója alatt eldőlt a magyar gasztronómia jellegzetes alapanyagának, a fűszerpaprikának a használata, ami egyben tökéletesen illeszkedik a DNB Budapest étterem koncepciójához.
– A Kostassal való első megbeszélésen megszületett az ötlet: készítsünk egy desszertet ami teljesen ‘Out of the box’, azaz váratlan, meglepő, mint például a paprikazselé. Így lett a süteményünk alapfűszere a paprika, amit naranccsal, korianderrel, és kardamom maggal ‘szelídítettem’ meg. A desszert végül, a mondhatni férfias paprika felhasználása ellenére, finom elegáns, nőies lett, méltó a Marriott stílusához – fedte fel a titkot a tervező.
A „Titkos varázslat” („Secret Charm”) nevű desszert megkóstolható a november 9-től a DNB Budapest étteremben.