Tíz éve szállt fel az első Wizz Air gép Debrecenből

A Wizz Air diszkont légitársaság repülőgépei parkolnak a Debreceni Nemzetközi Repülőtér kifutópályája mellett MTI/Czeglédi Zsolt

A Wizz Air és a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közösen ünnepelte tíz éve tartó, sikeres együttműködését. Az eseményen részt vett Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, Papp László, Debrecen polgármestere és Magyar Levente külügyminiszter-helyettes is.

Egy évtizeddel ezelőtt, 2012-ben szállt fel London-Luton irányába a Wizz Air első járata a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről. Ezzel a járattal indult a légitársaság és a város légikikötőjének együttműködése. A reptér az elmúlt tíz évben közel 2,5 millió kelet-magyarországi régióból induló vagy ide érkező utas számára tette lehetővé a légi közlekedést – ebből több mint 2,1 millió a Wizz Air járatát választotta.

„Debrecen az elmúlt évtizedben kiemelkedő fejlődésen ment keresztül, és büszkék vagyunk, hogy ez a fellendülés és gazdasági élénkülés részben a Wizz Air-nek is köszönhető. Célunk, hogy a továbbiakban is részesei legyünk Debrecen és a Debreceni Nemzetközi Repülőtér sikereinek” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

„A Wizz Airrel való partnerségünk meghozta a sikereket a légiközlekedésben, hisz megnyitotta Debrecent a világ számos égtája felé, európai és keleti úti célokkal kötötte össze a várost. A Wizz Air az elmúlt 10 évben több mint 1 millió utast szállított Debrecenbe, így elmondható, hogy a légitársaság nagymértékben járult hozzá a város turisztikai fejlődéséhez” – mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

Váradi József a beszédében a Wizz Air jövőbeni terveire is kitért: „A Wizz Air üzleti modellje a kihívásokkal teli gazdasági környezetben is stabil és fejlődőképes tud maradni. Büszkén mondhatom, hogy jelenleg légitársaságunknak van a világon a legnagyobb repülőgéprendelési állománya, amely hatalmas versenyelőnyt jelent, hiszen ennek köszönhetően folyamatosan a legmodernebb technológia és a piacon innovatívnak számító megoldások állnak rendelkezésünkre” – árulta el a vezérigazgató – „Gyakorlatilag a Wizz Air ma a legversenyképesebb légitársaság az iparágban.”

A Debreceni Nemzetközi Repülőtéren működő Wizz Air bázis jelenleg egy géppel üzemel, amely a nyári szezonban 9, a téli szezonban 5 járatot jelent. Az együttműködésnek köszönhetően a régióból elérhetővé vált többek közt Brüsszel, Burgasz, Eindhoven, Korfu, Lárnaka, London-Luton, Palma de Mallorca, Párizs és Tel-Aviv, is. Az elmúlt tíz év során 1 102 992 induló és 1 069 644 érkező utas fordult meg a nemzetközi repülőtéren a Wizz Air-nek köszönhetően.