Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A Michelin Guide francia étteremkalauztól az idén egy Michelin csillagot kapott a 42 (Esztergom), a BABEL (Budapest), a Borkonyha Winekitchen (Budapest), a Costes (Budapest), az Essencia (Budapest), a Pajta (Őriszentpéter), a Rumour (Budapest) és a Salt (Budapest) étterem.
Közben megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem.
A fenntarthatóságért járó Michelin Zöld Csillagot idén az őriszentpéteri Pajta érdemelte ki, az év nyitása pedig Gerák Máté Padi nevű rátkai étterme lett, amely felkerült a Selected Restaurants válogatásba is.
A legjobb szervizért járó díjat az UMO Budapest nyerte el, a legjobb fiatal séfnek járó díjjal Pallag Dávidot (Rutin, Budaörs) tüntették ki, míg a legjobb sommelier Varga Norbert (Stand, Budapest) lett.
A kiemelkedő ár-érték arányú Bib Gourmand ajánlást kiérdemelte a budapesti Cabrio étterem és a 94’ Konyha & Bar (Budapest).
Eddig Magyarországon két két Michelin-csillagos étterem, nyolc egy Michelin-csillagos, hat zöld csillagos, tizenhárom Bib Gourmand-díjas és 55 Michelin által ajánlott étterem van – hangzott el a díjátadón.
