Tizedére csökkent novemberben a német repülőterek utasforgalma

A Frankfurt Airport felülnézetbőlA Frankfurt Airport felülnézetből

Novemberben a tizedére, az év eleje óta pedig a negyedére csökkent a németországi polgári repülőterek utasforgalma a reptérüzemeltető társaságok szakmai képviseleti szervezete, a Flughafenverband ADV pénteken publikált legfrissebb havi jelentése alapján.

A Flughafenverband ADV (Arbeitsgemeinschaft Deutscher Verkehrsflughäfen e.V.) nyilvántartása alapján novemberben 1,69 millió utas fordult meg a németországi repülőtereken, 90,3 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban. Ennyi utas a krízis előtti időkben csak Hamburgban megfordult havonta. A belföldi utasforgalom 91,0 százalékkal, az európai utasforgalom 89,6 százalékkal, az interkontinentális utasforgalom 91,8 százalékkal csökkent. Januártól novemberig 60,9 millió utas fordult meg a németországi repülőtereken, 73,6 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Januárban és februárban még mindössze 1,6 és 3,7 százalékkal maradt el az utasforgalom a német reptereken az előző évitől, majd a járványvédelmi korlátozások miatt márciusban már 63,0 százalékos lett a visszaesés. A legnagyobb elmaradás áprilisban és májusban következett be, 98,6 és 97,9 százalékos. Az elkövetkező három hónapban viszont fokozatosan növekedett az utasforgalom és augusztusban már “csak” 75,6 százalékos volt az elmaradás. Ezt követően a járvány második hullámától tartva ismét csökkenni kezdett a forgalom és novemberre ismét a tavaszi lezárás hatásához mérhetően az egy évvel korábbinak a tizedére csökkent. (MTI)