Történelmi légi közlekedési csúcstalálkozó az EU és India között

A Wizz Air is képviseltette magát azon a légi közlekedés számára jelentősnek bizonyuló csúcstalálkozón, amely az Európai Unió és India vezetői közt jött létre. Az esemény céljai közt szerepelt, hogy a résztvevők átfogó légi közlekedési megállapodást hozzanak létre a forgalmi jogok liberalizálása és az összehangolt szabályozás érdekében, beleértve a kibocsátáscsökkentési kezdeményezések felgyorsítását a két régió között.

A Wizz Air azért vett részt a találkozón, hogy elősegítse a tárgyalásokat és bemutassa, milyen kölcsönös előnyökkel járhatnak a nyitott égboltról szóló megállapodások. A légitársaság tapasztalatai szerint az ehhez hasonló egyezségek széleskörűbb kínálatot és megfizethetőbb árakat jelentenek az utasok számára.

Adina Valean, az Európai Unió közlekedési biztosa megnyitójában hangsúlyozta a légi ipari ágazat fontosságát a gazdasági növekedés előmozdításában és a két régió közötti emberi kapcsolatok erősítésében. „Az összefogás elengedhetetlen annak érdekében, hogy légitársaságaink hatékonyan, fenntartható módon és biztonságosan működhessenek, valamint, hogy az utasok megfizethető áron férjenek hozzá úti célok széles választékához” – mondta Adina Valean közlekedési biztos.

Az indiai fél képviseletében Jyotiraditya Scindia polgári légi közlekedési miniszter hangsúlyozta, hogy nagyobb együttműködésre van szükség az olyan közös kihívások kezelésében, mint a légi közlekedés zsúfoltsága, a biztonság és a környezettudatosság. „India és az Európai Unió kapcsolata régre nyúlik vissza. Erre az alapra kell építenünk a nagyobb összeköttetés, a kereskedelem és a beruházások előmozdítása érdekében” – mondta Jyotiraditya Scindia, az ország légi közlekedési minisztere.

A csúcstalálkozón több légitársaság vezérigazgatója, köztük Váradi József, a Wizz Air vezetője is részt vett. Támogatását fejezte ki az új útvonalak megnyitása, valamint a jelenlegi horizontális keretek átlépése mellett. Kiemelte, hogy a megnyitott égbolt milyen lehetőségeket és hatékonyságnövekedést jelentene az utazóközönség számára, és megjegyezte, a régiók közötti közvetlen összeköttetés 2009 óta stagnál. Emiatt van szükség arra, hogy a diszkont légitársaságok belépjenek a piacra, és kiszolgálják az ott rejlő keresletet.

„A Wizz Air üdvözli a fokozott versenyhelyzet és az új piacokhoz való nagyobb hozzáférés lehetőségét. Az Európa és India közötti égbolt megnyitása lehetőséget biztosít a Wizz Air számára, hogy bővítse ultradiszkont tevékenységét, kedvezőbb viteldíjakat kínáljon utasainak, és új munkahelyeket teremtsen mindkét régióban” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.