Új hangár a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

MTI/Koszticsák Szilárd

Nyolcezer négyzetméteres, szélestörzsű repülőgépek karbantartására is alkalmas csarnokot húztak fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Az Aeroplex korábbi közlése szerint a 8 ezer négyzetméteres, szélestörzsű repülőgépek karbantartására is alkalmas csarnok felépítése 10 milliárd forintba került. A beruházáshoz kormányzati támogatást kaptak.

Az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren foglalkozik repülőgépek karbantartásával. A cég 1992-ben a Malév részeként jött létre, majd annak résztulajdonában álló leányvállalat lett. A légitársaság 2012-es megszűnése után pedig önálló társaságként folytatták, de a veszteségek miatt 2016-ban át kellett szervezni.

A ma már tisztán állami tulajdonú cég 2019-ben 11,7 milliárd forint, 2020-ban 15,2 milliárd forint nettó árbevétellel zárt. A bevételnek majdnem a fele tavalyelőtt külföldi értékesítésből származott. Az adózott eredmény tavalyelőtt 491,5 millió forint, illetve tavaly 375,3 millió forint volt – derül ki a nyilvános beszámolóból. (MTI)