Új helyszínen, új külsővel nyitott a bükfürdői Tourinform iroda

A Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy Programjának 23 millió forintos támogatásából megújult a bükfürdői Tourinform. Május elsejével vonzó arculattal, bővített szolgáltatási portfólióval, modern infokommunikációs eszközök révén rengeteg érdekességgel várja új helyen az iroda az érdeklődőket.

A helyi Tourinform iroda tavaly júniusban került a Büki Gyógyfürdő Zrt. fenntartásába. A megújulás egyúttal költözést is jelent, mivel az új iroda májustól már a Bükfürdő Thermal & Spa fürdőkomplexum két bejárata között várja az érdeklődőket aktuális információkkal akár a környékbeli, akár az ország távolabbi látnivalóiról. A Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy Programjának 23 millió forintos támogatásával az új iroda két, eddig üresen álló üzlethelyiséget tölt majd meg pezsgő élettel.

A megnyitón Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: a turizmus újraindításában kiemelt szerepe van a magyarországi Tourinform hálózatnak, az irodák évente 1,8 millió látogatói megkeresést kezelnek. Örömteli, hogy a térség fogadószobájául szolgáló Tourinform iroda is barátságos, 21. századi környezetben fogadhatja mostantól a vendégeket. Mint említette, a térségben több jelentős turisztikai fejlesztés is zajlik, szálláshelyek épülnek vagy újulnak meg, a fürdő is korszerűbbé válik, a Bük—Sárvár turisztika térségben pedig 925 millió forint támogatásból összesen 358 egyéb és magánszálláshely újul meg. Mindez együttesen járul hozzá ahhoz, hogy a térség tavaly az ötödik legkeresettebb volt az országban.

Az új irodában a klimatizált helyiségek építészeti kialakításán túl a projektben nagy szerepet szántak a minőségi berendezéseknek és eszközöknek is. A vendégfogadást új bútorzat, informatikai eszközpark és ingyenes wifi teszi kényelmessé. A büki és környékbeli látnivalókba hatalmas LCD monitor enged bepillantást. A helyi borászati termékeket borhűtőből kínálják az ajándékot keresőknek.

Turisztikai információs pontként az igényes, letisztult megjelenés mellett az irodában elérhető szolgáltatások a legfontosabbak, amelyek között számos újdonság is várja a betérő vendégeket. A környék frissen megújult kerékpáros útvonalain tervezett élményteli túrákhoz gyermek kerékpárokat, továbbá elektromos kerékpárokat lehet kölcsönözni a kötelező biztonsági tartozékokkal együtt. A családi szolgáltatások erősítéséhez négy kerékpáros utánfutót, valamint hat kölcsönözhető kézikocsit is beszereztek hűtőtáskával, árnyékolóval felszerelve. A hat új elektromos rollerrel izgalmas kirándulásokat lehet tenni a városban, miközben a személyes tárgyak az érték- és csomagmegőrzőben hagyhatók. Hogy egy-egy emléket minden vendég hazavihessen a bükfürdői látogatásáról, a turisztikai kiadványok ajándéktárgyak és a helyi gyógyvizes kozmetikumok mellett termelői borok, homoktövis készítmények, lekvárok, szörpök, vasi tökmagolaj és népművészeti termékek is megvásárolhatók az irodában. A megújult Tourinform iroda 2021. május 1-jétől várja a látogatókat Bükfürdőn, a Termál körúton.