Új lehetőségeket teremt légitársaságoknak, utazási irodáknak az USA és Moldova légiközlekedési megállapodása

Kétoldalú polgári repülésügyi szerződést kötött az Egyesült Államok és Moldova.

Az amerikai külügyminisztérium közleménye szerint a csütörtökön Chisinauban aláírt úgynevezett Nyílt Égbolt Légiszállítási Egyezmény kiszélesíti a gazdasági és kereskedelmi partnerséget a két ország között, erősíti az emberek közötti kapcsolatokat és új lehetőségeket teremt a légitársaságoknak, utazási irodáknak és ügyfeleknek. A légiszállító vállalkozások megfizethetőbb, kényelmesebb és hatékonyabb szolgáltatást tudnak nyújtani az utazóknak, illetve a küldemények feladóinak, elősegítve a turizmust és a kereskedelmet.

A tárca hozzátette, hogy az egyezmény hatálya alatt mindkét fél szigorú légibiztonsági feltételek megteremtése mellett kötelezi el magát. A megállapodás az aláírást követően válik ideiglenesen alkalmazhatóvá, és azt követően lép jogerősen is hatályba, hogy a két fél lefolytatja a szükséges belső jóváhagyási eljárásokat.

Az Egyesült Államok már mintegy 130 partnerével rendelkezik ilyen megállapodásokkal, amelyek lehetővé teszik az amerikai légivállalkozások számára, hogy közlekedési hálózatukat az ország határain túlra is kiterjesszék, és ezáltal az amerikai gazdaságot összekapcsolják növekvő piacokkal – áll az amerikai külügy közleményében. (MTI)