Új utasterminál épül a szatmárnémeti repülőtéren

Új utasterminált építenek az erdélyi Szatmárnémeti repülőterén, a beruházás  kivitelezési szerződését hétfőn írták alá – közölte a Szatmár megyei önkormányzat.

A határközeli romániai megye vezetősége közleményében kiemelte: ez a szatmárnémeti nemzetközi repülőtér “eddigi legambiciózusabb fejlesztési projektje”, értéke 311 849 839 lej (24,2 milliárd forint).  A beruházás keretében új utasterminált építenek, kibővítik a meglévő terminált és beszállóplatformot, felújítják a kifutópályát, és modern repülőtéri berendezéseket szereznek be.

Pataki Csaba megyei tanácselnök hangsúlyozta: a repülőtér fejlesztése kiemelt fontosságú, ezáltal olyan desztinációk válhatnak elérhetővé, amelyek új lehetőségeket teremtenek a turizmus és az üzleti szféra számára. “A szatmáriaknak új, a jelenlegi szabványoknak megfelelő, jóval tágasabb, korszerű repülőtérre van szükségük, amely a következő évtizedekben biztosítani tudja a légiközlekedést” – fogalmazott. Mihai Patrascu reptérigazgató arra számít, hogy a beruházást követően a légikikötő vonzóbbá válik a légitársaságok számára, és újabb desztinációkkal bővül a kínálatuk. (MTI)