Újabb két Michelin-csillagos étterem Horvátországban

Az LD Terrace

Horvátország két újabb Michelin-csillagos étteremmel gazdagodott. A novaljai Boškinac és a Korčula-szigeti LD Terrace éttermek egy-egy Michelin-csillagot gyűjtöttek be, míg a Pelegrini (Šibenik), a 360º (Dubrovnik), a Monte (Rovinj), a Noel (Zágráb) és a Draga di Lovrana (Lovran) éttermek megtartották eddigi csillagukat – tájékoztatott a Horvát Turisztikai Közösség.

Ezen felül további két étterem, a Škoj Tavern (Šolta) és a Zlatne Gorice (Varaždin Breg) került fel a Bib Gourmand listára, így Horvátország összességében 70 Michelin-minősítésű étteremmel büszkélkedhet. Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója nagy örömmel értesült arról, hogy két újabb horvátországi étterem kapott Michelin-csillagot. A turisztikai szakember úgy véli, hogy Horvátország íly módon is igazolt minőségi gasztronómiai kínálata nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a turisták Horvátországba látogassanak, illetve akár visszatérő vendégekké váljanak.

Staničić biztos abban, hogy minden Michelin-minősítés remek promóciós eszközként szolgál a turizmusban, illetve tovább ösztönzi a helyi gasztronómiai hagyományok ápolását és megismertetését.

A novaljai Boskinac étterem

Gari Cappelli turisztikai miniszter szerint az új Michelin-elismerések megerősítik, hogy a horvát gasztronómiai szcéna évről évre fejlődik. Horvátország folyamatosan dolgozik a vonzó gasztronómiai desztinációs imidzs fejlesztésén, annál is inkább, mert az országot sokszínű regionális konyhaművészet jellemzi.

Hivatkozva a Food Travel Monitor kutatására, mely szerint a turisták közel 93 százalékának volt része különleges, ételhez/italhoz kötődő élményben üdülése során, a tárcavezető kijelentette, hogy napjainkra a minőségi gasztronómia lett az egyik legmarkánsabb turisztikai hívószó, s ennek megfelelően igyekeznek Horvátországot is kiemelt európai gasztró-célponttá pozícionálni.