Újabb skót város a Wizz Air kínálatában

Decemberben új járatot indít Budapest és Skócia fővárosa, Edinburgh között a Wizz Air.

Edinburgh új városként kerül fel a Wizz Air térképére, a légitársaságnak Skóciában – Glasgow mellett – a második, míg Nagy-Britanniában a nyolcadik desztinációja lesz Budapestről. Az új edinburgh-i járatra már 7190 forinttól kaphatók jegyek.

Edinburgh számos látnivalóval várja a turistákat: a kelta és középkori emlékeket őrző város látványát és hangulatát meghatározzák dombjai, katedrálisai és a város jelképének számító vár jellegzetes kőtornyai. Edinburgh fontos kulturális központ is, egész évben egymást érik a fesztiválok, de a város képzőművészeti, irodalmi és zenei múltját számos múzeum, emlékhely, sőt pub is őrzi. Edinburgh-ban nem szabad kihagyni a jellegzetes, egyedi ízvilágú skót whisky-t és a helyi ételkülönlegességet, a haggist.

Edinburgh a Wizz Air negyedik új úti célja az idén Budapestről: az előző hónapokban London–Gatwick, Oslo és a spanyolországi Castellón vált elérhetővé a magyar fővárosból.

2019 első hét hónapjában a Wizz Air több mint 3,2 millió utast szállított, ami 7 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában. A Wizz Air Budapestről és Debrecenből már 82 útvonalon repül 30 országba. A Budapest és Edinburgh között közlekedő járatot a Wizz Air Airbus A320-as repülőgéppel teljesíti.