Újból repülnek az Emirates A380-as óriásgépei

Július 15-től ismét A380-as repülőgépek közlekednek a Dubai-London Heathrow, valamint a Dubai-Párizs útvonalakon. A világjárvány miatt a légitársaság ideiglenesen leállította utasszállító flottáját, azonban a légitársaság fokozatosan újraindítja járatait, és az A380-as visszatérte újabb lépés a normális üzemmenet visszaállítása felé.

Az A380 méltán népszerű az Emirates utasai között, a légitársaság pedig örömmel jelentette be, hogy július 15-től a londoni és a párizsi útvonalán újból szolgálatba állítja ezeket a repülőgépeket. Terveik szerint fokozatosan, az utasok igényei és a tapasztalatok alapján további úti célokra is visszaállítják az A380-as flotta tagjait. A légitársaság az utasok, valamint a személyzet biztonsága érdekében átalakította a fedélzeti szolgáltatásait a korábban bevezetett egészségügyi intézkedései alapján, ügyelve arra, hogy az egyedülálló Emirates A380 utazási élmény megmaradjon.

Az Emirates jelenleg 40 úti célra biztosít járatokat, emellett bejelentette, hogy újraindítja járatait Dhakába (június 24-től) és Münchenbe (július 15-től) is. Dubajban pedig július 7-én szigorú egészségügyi intézkedések bevezetése mellett újraindul a nemzetközi légiforgalom, így az utazók dubaji összeköttetéssel a Közel-Kelet, Európa, Amerika, valamint az ázsiai-csendes-óceáni régió országai között utazhatnak, amennyiben megfelelnek a rendeltetési ország utazási és bevándorlási feltételeinek.

Az Emirates felhívja minden utasa figyelmét, hogy az utazási korlátozások továbbra is érvényben vannak. Így az utazás csak akkor lehetséges, ha az utazó megfelel a célország jogosultsági és belépési kritériumainak.