Újra utazhatunk hálókocsiban Zürichbe

Újra el lehet jutni Budapestről Zürichbe hálókocsival. A Münchenbe induló Kálmán Imre EuroNight egy része Salzburgtól külön kocsikkal közlekedik Svájc legnagyobb városába.

A Kálmán Imre EuroNight a Keleti pályaudvarról menetrend szerint 20:40-kor indul, és a Győrön, Bécsen, Salzburgon, Innsbruckon és Feldkirchen át közlekedő közvetlen kocsijai 8:20–kor érkeznek meg Zürichbe. Visszaúton Zürichből a közvetlen kocsik 21:40-kor indulnak, a Keleti pályaudvarra pedig 9:19-kor fut be a Kálmán Imre EuroNight-tal.

Az Utasellátó átfogó szolgáltatásfejlesztései eredményeképpen, ezen a járaton is üdvözlő csomaggal várja az utasokat, valamint az étel- és italkínálata már egyszerűbb meleg ételekkel is kibővült, ami a kísérőnél vásárolható meg. Az osztrák éjszakai vonatok példáját követve, a hálókocsis utasok ezen a járaton is maguk állíthatják össze a reggelijüket, amelyhez egyaránt választhatók édes és sós, kiadós és kímélő összetevők, valamint meleg italok és gyümölcslé is.

Az éjszakai vonatra a jegyárak az előző évhez képest nem változtak: háromágyas fülkében utasonként 69,90 €, kétágyasban 89,90 €-tól vásárolhatók meg a SparNight menetjegyek, ha pedig ezek elfogytak, – vagy az utazási szándék körül még vannak bizonytalanságok – a visszaváltható jegyek 129 €-tól, illetve 149 €-tól érhetők el. A START-Klub kártyák tulajdonosai a visszaváltható jegyekre kedvezményt kapnak, gyerekjegyek 6-14 éves korig pedig korlátlan számban válthatók 53 €-ért, illetve 73 €-ért. A jegyek a megújult ELVIRA felületén is megvásárolhatók.

Budapest és Zürich között a közvetlen hálókocsit 2009 decemberében vezette be a MÁV-START, és szinte azonnal a legnépszerűbb, legtöbb utast vonzó szolgáltatássá vált.