Vár az őszi Gasztrohegy és a színes Badacsony

Októberben újra életre kel Badacsony ízekben és színekben: indul a Gasztrohegy kilencedik évada, ahol a hegyoldal őszi kincsei kerülnek a tányérokra. A szezonnyitó hétvégén, október 18–19-én gombák, vadhúsok, gesztenye és a természet ezerszínű árnyalatai várják a látogatókat.

Október közepén a Balaton-felvidék talán legszebb arcát mutatja: az aranyló szőlősorok, a párába burkolózó hegyoldalak és a friss levegő mind arra csábítanak, hogy kiszabaduljunk a városból. A Gasztrohegy pedig ennél is többet kínál – egy olyan hétvégét, ahol a természet színei az ételeken is visszaköszönnek. Október 18–19-én indul a Gasztrohegy új, immár kilencedik évada, amely októbertől májusig öt tematikus gasztrohétvégén várja a látogatókat Badacsonyban.

Totó: facebook/Hotel Bonvino Wine&Spa

Az őszi nyitóesemény, a „Színes Badacsony” a hegyoldal és az erdő ízeit hozza el a tányérokra: gombák, vadhúsok, gesztenye és szezonális alapanyagok kerülnek középpontba. A programhoz tizenkét helyszín és vendéglátó csapat csatlakozott, köztük olyan ismert nevek, mint a Laposa Birtok, a Hableány, a Borbarátok, a Bonvino Borbár vagy a Folly Arborétum. A kínálatot desszertműhelyek és borbárok egészítik ki – például a Pláne Badacsony borterasz, a LaTéne Desszertműhely vagy az Istvándy Borműhely.

A Gasztrohegy lényege a közösségi élmény és a lokális ízek felfedezése. A séfek minden hétvégén kifejezetten a tematikához illő, kisebb, kóstolóadagú fogásokat készítenek, hogy a vendégek minél több helyet bejárhassanak. Két étkezés között pedig borkóstoló, kávé vagy desszert várja a látogatókat – mindez egy festői tájon, ahol a vulkanikus borok és a házias fogások tökéletes harmóniában találkoznak.

Gasztrohegy hétvégék a 2025/2026 szezon:

Október 18-19. Gasztrohegy – Színes Badacsony – Badacsony őszi színei és ízei – Az erdő alapanyagai, vadak gombák

November 29-30. Gasztrohegy – Legyen vörös! – Vörös húsok és alapanyagok, vörösborok,  vulkán ihlette forró, csípős szószok…

Február 14-15. Gasztrohegy – Valentin nap 

Április 11-12. Gasztrohegy – Tüzes Badacsony! – Tűz, BBQ, füst és smoker, lávakő, grill

Május 9-10. Gasztrohegy – Tapasok éjszakája – Gasztrohegy évad záró éjszakába nyúlóan