Vidéken sikeres nyarat zártak a Danubius Hotels szállodái

A Danubius Hotel Marina

Kiemelten sikeres nyarat zártak teltház közeli foglaltsággal a Danubius Hotels vidéki wellness szállodái, ami megfelelt az előzetes várakozásoknak – közölte a szállodalánc az MTI-vel.

A belföldi vendégek aránya a Balatonon és az all inclusive wellness szállodákban együttesen, egész nyárra vetítve 80 százalék fölött volt. A balatoni szállodákban a tavalyi, de még a 2019-es rekord évet is meghaladó bevételi teljesítménnyel zárult a főszezoni időszak, részben kárpótolva a későn indult nyári szezont. Budapestre augusztusban már több külföldi érkezett, így átlagosan 50-70 százalékos foglaltsággal üzemeltették nyáron a szállodáikat. Az augusztus 20-ai hétvégén néhány budapesti szálloda már teltházas volt.

Az őszi foglaltság is reményt keltő, bár országosan még messze elmarad a korábbi évekétől – mondta el Gál Judit, a Danubius Hotels marketing és kommunikációs igazgatója a közleményben. Hozzátette: őszre részben a wellness pihenések, részben a rendezvények miatt bizakodó, vidéki wellness szállodákban 70 százalékos, míg Budapesten 50 százalék körüli foglaltságra számít az őszi hónapokban, amennyiben nem változik jelentős mértékben a pandémiás helyzet.

A Danubius Hotels tulajdonosa az angol CP Holdings Ltd., szállodaipari érdekeltsége 42 szállodával Európa 5 országában van jelen. 2019-től a városi szállodák a Danubius Hotels, míg a gyógy- és wellness szállodák, az Ensana márkák köré szerveződtek. Magyarországon 11 budapesti és 7 vidéki szállodát üzemeltetnek. Az Ensana csoporthoz jelenleg 26 gyógyszálloda tartozik a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában és a legtöbb Spa hotellel rendelkezik Európa történelmi fürdővárosaiban. (MTI)