Világörökségi várossá vált Augsburg

Az UNESCO-világörökségi bizottság világörökségi címet adományozott az augsburgi vízgazdálkodási-rendszernek.

A Lech és a Wertach folyók találkozásánál fekvő Augsburg vízgazdálkodási-rendszerének világörökségi kitüntetésével az UNESCO egy páratlan kincset ismert el. A város gazdasági és kulturális fejlődését nem utolsó sorban a két folyónak, illetve a városliget gazdag ivóvízkészletének köszönheti. A Lech vízi erejét évszázadokon keresztül innovatív módon használták a malmok és az emelőrendszerek üzemeltetésére – fogalmazott Kurt Gribl főpolgármester. Azzal folytatta: Augsburg kézművessége virágzott és gazdagságot hozott a városnak – egyebek mellett azért is, mert az okosan kigondolt csatornarendszernek hála itt adott volt a kiváló ivóvíz.

Az emberi feltalálókészség, az úttörő mérnöki tudomány és a nagyszerű művészet együttese alkotja a vízgazdálkodási-rendszer sikerének alapját.

Az augsburgi vízgazdálkodási-rendszer kapocsként fogja össze a város számos kulturális műemlékét Európa legrégebbi víztornyaitól a művészettörténetileg jelentős kutakon át az olimpiaterületig.

Götz Beck, az Augsburg Tourismus ügyvezetője így nyilatkozott: Az UNESCO világörökségi címe kiváló lehetőség, hogy lökést adjon Augsburg turisztikai fejlődésének.