Villáminterjú a terasznyitásról – aki válaszol: Klemm Balázs, a Hotel&More Group vezérigazgatója

Az Utazó magazin a teraszok megnyitása kapcsán kérdezte meg az érintetteket arról: miként készülnek és mire számítanak annak kapcsán, hogy végre ismét fogadhatnak vendégeket? Aki most válaszol: Klemm Balázs, a Hotel&More Group vezérigazgatója.

– Hogyan készültek a nyitásra?

– Cégcsoportunk egész évben üzemelő szállodáinak többségét nyitva tartottuk a törvényi szabályozás által engedélyezett üzleti, oktatási és gazdasági céllal érkező vendég fogadására. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy szombattól az egységeink teraszait megnyithattuk a nagyközönség számára. Nem csak azért felemelő érzés ez a számunkra, mert végre több vendéget és több F&B bevételt jelent, hanem azért is, mert így a munkavállalóink egy része újra megélheti a szakmája szépségét és egyben elindítja a felkészülést a növekvő vendégforgalomra. Öröm volt olvasni és hallani a teraszainkra érkező vendégeink visszajelzését a balatonfüredi Akadémia Hotel****-ből, a ceglédi Aquarell Hotel****-ből és a budapesti Klebersberg Kastély szállodából is.

– Hogyan fest a nyitvatartási idő?

– Szállodáinkban a hagyományos nyitvatartás szerint üzemelnek a teraszaink.

– Milyen higiéniai szabályokat vezettek be?

– Maximálisan betartunk minden, hatósági előírást és biztosítunk minden higiéniai eszközt, amelyek révén vendégeink nem csak biztonságban érezhetik magukat nálunk, hanem biztonságuk garantált is.

– A személyzet hány százaléka tud dolgozni?

Nem bocsájtottunk el egyetlen egy dolgozónkat sem, azonban néhány kolléga sajnos kilépett, őket kell most pótoljuk, de szerencsére ez a teljes munkavállalói létszámnak csak 10-15 százalékát jelenti. Jelenleg is folynak az állásinterjúk, úgy látjuk, időben megtaláljuk a hiányzó munkaerőt.

– Hogy alakulnak majd az árak tavalyhoz vagy az online-hoz képest?

– Nem tervezünk komolyabb áremelést, csak a feltétlen szükséges mértékben emelünk az árainkon.

– Milyen vendégseregre számítanak?

– Amíg a határok zárva vannak, addig értelemszerűen elsősorban a magyar vendégkörre számítunk. Azokra a belföldi vendégekre, akik kellemes kikapcsolódásra, feltöltődésre, na meg finom falatokra vágynak vagy csak egy jó kávéra és süteményre térnek be hozzánk.

émz