Viteldíjcsomag-reform a Qatar Airways-nél

A Qatar Airways bemutatja az új elnevezésű és egyszerűsített viteldíj-csomagokat a turista és üzleti osztályain belül. A légitársaság célja az egyszerűsített szolgáltatáscsomagokkal a nagyobb rugalmasság nyújtása utasainak.

A 6 viteldíj-csomag a következő:

  • Üzleti (Business) osztály esetén: Classic, Comfort, Elite
  • Turista (Economy) osztály esetén: Classic, Convenience, Comfort

A Qatar Airways új viteldíj-csomagjai világos, különálló termék- és szolgáltatáscsomagot kínálnak az utasok számára, hogy a vásárlók széles körének különböző igényeit kielégítsék. Ez azt jelenti, hogy például azok, akik turista osztályon Comfort jegyet foglalnak, ingyenesen választhatnak maguknak ülőhelyet, illetve feladott poggyászuk súlya a korábbi 30 kg helyett 35 kg lehet. Ezen felül ingyenesen és korlátlan alkalommal módosíthatják utazásuk dátumát, valamint a foglalás törlése esetén díjmentes visszatérítésre jogosultak. A feladható poggyászkeret a Classic esetében 25 kg-ra csökken, a Convenience-nél pedig megmarad a 30 kg súlykeret.

Az üzleti osztály esetén a Comfort és Elite viteldíj-csomagoknál továbbra is ingyenes és bármikor elvégezhető az ülőhelyválasztás, díjmentes Dohában a reptéri lounge belépés és 40 kg a feladható poggyászkeret. A bevezetésre került új, alacsonyabb árkategóriájú Classic viteldíj-csomag esetén megmarad a 40 kg poggyászkeret, de a lounge belépés fizetőssé válik és ülőhely foglalás csak a járat indulása előtt 48 órával lehetséges. Minél magasabb viteldíj kategóriában foglal az utas, annál nagyobb rugalmasságot élvezhet a jegy módosítása kapcsán és annál több Qmiles pontot kap, amennyiben rendelkezik Privilege Club tagsággal.