Volt már vöröspanda látványetetésen? Most megteheti!

Szeptember 21-én, szombaton tizedik alkalommal kerül sor a Nemzetközi Vöröspanda Világnapra, melyet minden év szeptember harmadik szombatján rendeznek meg. Az akcióban a Debreceni Állatkert is részt vesz.

Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet e veszélyeztetett ázsiai fajra, valamint védelmének fontosságára. A himalájai mérsékelt övi erdőkben őshonos vöröspanda – más elnevezésein kispanda, vagy vörös macskamedve – életterének drasztikus zsugorodása, valamint az illegális állatkereskedelem miatt veszélyeztetett besorolással szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.

Épp ezért a Debreceni Állatkertbe látogatók szeptember 21-én kifejezetten a vörös macskamedvékről szóló szakvezetéssel egybekötött látványetetésen vehetnek részt 11 órától. Az érdeklődők megismerkedhetnek a kispandák kedvenc eledelével, a különböző bambuszfajokkal, a gyermekek 13 órától 15 óráig tematikus foglalkozáson fedezhetik fel e kivételes állatok világát.

Azok a gyerekek, akik macskamedve arcfestéssel, jelmezben vagy álarcban érkeznek az állatkertbe 50 százalékos kedvezményt kapnak a jegyárból. A belépőkből az Állatkert kispanda tenyészprogramját – egy hím kispanda érkezését – támogathatják az érdeklődők. A programokon való részvétel ingyenes!