50 éve kezdte pályafutását a Rist cég

Az újpesti Rist Kereskedelmi Kft. a bemutatótermében egy házi vásár keretében mutatta be a cég által kínált teríték-kreációkat, a büfésorukban az újszerű tárolóeszközeiket, valamint a több színű pohársorozatukat, illetve a műbőrből készült evőeszköztáskáikat.

 A cég nemcsak éttermeknek és vendéglátással foglalkozó cégeknek kínál különböző eszközöket, vendéglátóipari gépeket, hanem a háziasszonyok is vásárolhatnak az üzletben. A zöldségszeletelő, a mixelő, a centrifugák mellett a pattogatott kukorica és vattacukor készítő is megtalálható az árukészletben.

Újdonságként speciális sütőserpenyőt mutatott be Bognár József, a cég vezetője. A speciális többrétegű anyagból és rozsdamentes acélból készült, tapadásmentes, méhsejt mintás nyomattal és strapabíró felülettel ellátott serpenyőben készült ízletes étellel kínálták meg a jelen lévő gasztronómiai szakembereket.

Bognár József cégvezető pontosan tudja, hogy a szállodáknak és a konyhákban dolgozó séfeknek mire van szükségük, hiszen a Novotel Congress Center Budapest éttermének és sörözőjének vezetője volt egy ideig, közben sokat járt külföldre. Egy ilyen alkalommal ismerkedett meg a Rist családdal, és 50-50 százalékkal 1991-ben megalapították a hazai céget, amelynek már 27 éve cégvezetője.

Markus Rist – a tulajdonos fia – apja nyomdokait követve a minőségi gasztronómiai termékek értékesítésével könnyíti a konyhák szerelmeseinek munkáját. Az osztrák cégnek több beszállítója van világszerte, folyamatosan figyelik, hogy mi az ami a vendéglátásban újszerű, s eközben részt vesznek kiállításokon is, hogy kövessék a trendeket.

Legújabb gépük nemcsak a vendéglátásban, hanem a kórházakban is használható lesz: egy szeletelő géphez olyan fejrészt illesztenek, amely pluszban még pürésíti is a burgonyát, amivel akár 400 adag is elkészíthető lesz.