Egyiptom: a Nílus ajándéka

The Grand Resort, HurghadaThe Grand Resort, Hurghada

hirdetés

Alig három-négy órányi repülőútra Közép-Európától van egy hatalmas, lebilincselő múltú, pezsgő jelenű, gyönyörű ország, melyről már zsenge gyerekkorban tanulnak az iskolában. Történelem- és földrajzórán, több ezer évet visszautazva az időben megelevenednek a piramisok, a hatalmas templomok, a királyi sírok múmiái. Szinte látjuk az évente kétszer kiöntő és ezzel milliók megélhetését biztosító hatalmas Nílust, csodálkozva hallgatjuk a fáraók életéről és uralkodásáról szóló történeteket és igyekszünk megfejteni és megérteni az egyiptomi mitológiát. Igen, Egyiptom, ahol télen is kellemesen meleg a tenger, ahol lábunk előtt hever az ókor, ahol civilizációk születtek és éltek együtt, a nappali nyári forróságot pedig tengeri szellő enyhíti.

The Grand Hotel Sharm El Sheikh

HALÁSZFALVAKBÓL MODERN ÜDÜLŐK

Egyiptom három legszebb, leghíresebb üdülővárosa a Vörös-tenger partján helyezkedik el. A Sínai-félsziget déli csücskében Sharm el Sheikh a búvárok paradicsoma. Modern üdülőváros, több nemzetközi békekonferencia színhelye, természeti szépségeivel és hányatott jelenkori történetével egyaránt. Gyönyörű korallos partjai, több száz halfajnak otthont adó természetvédelmi övezetei a világ minden tájáról vonzzák a turistákat.

sshgrandhotel16

The Grand Hotel Sharm El Sheikh

Kairótól mintegy 400 km-re délre, egy hajdanvolt halászfalu helyén fejlődött ki a XX. században a világhírű Hurghada. A fejlődés 1980 után, a külföldi idegenforgalmi befektetéseknek köszönhetően hatalmas lendületet vett, ma több millió turista tölti szabadságát itt, a Hurghada vonzáskörzetéhez tartozó hosszú partszakaszon, El Gounától Makadin keresztül Soma Bayig. A part rendkívül változatos: Hurghada város körzetében gyakori a finom homokos föveny, de például a Makadi-öblöt egy hatalmas ezerszínű élő korallzátony övezi.

hrgmakadipalace7

Makadi Palace, Hurghada

Hurghada és környéke a kiteszörfösök és vitorlások kedvenc célpontja is. Modern nemzetközi repülőtere pár éve új terminállal bővült, évente immár több mint tízmillió utas fogadására alkalmas. Délen, Hurghadáról még közel háromórányi autóútra, Marsa Alam érintetlenségével, a part szépségével, magával ragadó elhagyatottságával és nyugalmával csábít.

EGYIPTOM LEGJAVA

Az üdülővárosokból szervezett kirándulások keretében sorra látogathatók az ókori műemlékek. Hurghadáról és Marsa Alamból pár óra alatt elérhető a Királyok völgye, az ókori Théba, Karnak és Luxor templomai, az Asszuáni-gát, Abu Szimbel vagy Kom Ombo – hogy csak a leghíresebbeket említsük. Fantáziautazást tehetünk Agatha Christie nyomán a Níluson, egyhetes hajóúton sorra látogatva a legendás helyszíneket. Természetesen tömegeket vonz Kairó és a Gíza a világhírű piramisaival és a Szfinxszel. Ezenkívül az üdülőkben is számtalan programlehetőség van: sivatagi szafari, különféle tengeri hajókirándulások és búvártúrák, melyek során az utas betekinthet a Vörös-tenger csodálatos mélykék világába.

Makadi Palace, Hurghada

ÁLOMNYARALÁS SZUPER ÁRON

Az Express Travel International (ETI) multinacionális utazásszervező több mint húsz éve alakult Németországban, azóta több közép-európai országban (így Magyarországon is) a legfontosabb, Egyiptomra szakosodott utaztatóvá vált. Saját, illetve egyazon tulajdonosi körhöz tartozó, 17 négy- és ötcsillagos szállodát magába foglaló hotelportfóliója (Red Sea Hotels) minden korosztály számára kínál megfelelő nyaralási lehetőséget, a legkiválóbb ár-érték arány mellett. A családosoknak ideális a hatalmas víziparkkal rendelkező Sunwing Waterworld, a nyugalomra vágyóknak legjobb választás a Grand Makadi és a Makadi Palace, a luxust kedvelő nagykorú utasoknak, pároknak pedig a Makadi Spa, Hurghada térségében. A búvárok szívesen veszik igénybe Sharm el Sheikh-en a Grand Hotelt vagy a Sharm Plazát, a valódi Kelet szerelmeseinek pedig kiváló szállás Hurghada belvárosában a Grand Resort vagy a Siva Grand Beach.

hrggrandresort9

Hotel The Grand Resort, Hurghada

Egyre többen fedezik fel a cégcsoport három új, igényes szállodáját Marsa Alam északi üdülőövezetében, Port Ghalibon, ahol a modern szállodák és éttermek mellett szabadidő- és bevásárlóközpontok, sportolási lehetőségek, jachtkikötő várja a nyaralókat.

hrgsivagrandbeach13

Hotel Siva Grand Beach, Hurghada

Igazi üdülőközpontok (resortok) ezek a szállodák, medencékkel, buja zöld kertekkel, saját és a la carte éttermek széles skálájával. Túlnyomó többségük all inclusive ellátást nyújt. Az utazásszervező cég, a szállodalánc és a helyi szolgáltatásokért felelős partnercég több ezer kollégát foglalkoztat, rendkívül szervezett, változatos és magas minőségű szolgáltatást nyújtva.

KÖNNYEN ÉS GYORSAN

LOGO_ETI_Note-oben_2755px2017Hurghadára és Sharm el Sheikh-re egyaránt indít az ETI közvetlen repülőjáratokat Budapestről: előbbi repülőterére főszezonban heti öt gép (négy a fővárosból, egy Debrecenből) jár, Sharm el Sheikh-re hetente egy, Budapestről. Marsa Alam is igen könnyen megközelíthető közvetlen járattal Pozsonyból és Bécsből. Egyiptomba érkezve az utasokat magyar nyelven beszélő helyi kollégák várják, és gondoskodnak a felejthetetlen és megfizethető nyaralásukról, kiváló körülmények között.

Egzotikus, rendkívül érdekes, igazi kulturális élményt nyújtó, különleges úti cél gyakorlatilag a szomszédban. Ez Egyiptom. Az ETI pedig szeretettel ajánlja és mutatja be e hatalmas afrikai ország páratlan kincseit. Aki egyszer odalátogat, bizonyosan igazolni tudja Hérodotosz címbéli meglátását, és visszavágyik.

Legyél az első hozzászóló "Egyiptom: a Nílus ajándéka" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*