Megint nyitott egy új járatot a Wizz: irány Marokkó!

17 új útvonal – Bécsben nyit bázis a Wizz AirA Wizzair légitársaság Airbus A320-asa MTI Fotó: Ujvári Sándor

hirdetés

Kedden elindított a Marokkó egyik városába, Agadirba közlekedő első járatát Budapestről a Wizz Air.

A Wizz Air hetente kétszer, kedden és szombaton közlekedik majd a dél-marokkói város között Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gépeivel. Az első járat teltházzal indult Budapestről.

Mohamed Said marokkói közlekedési miniszter a járatindítás alkalmából Budapesten tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy hosszas előkészítő munka előzte meg a járat nyitását, a marokkói és magyar utazásszervezők és a marokkói turisztikai hivatal is segítséget nyújtott ebben. A miniszter közölte, hogy a Royal Air Maroc a közeljövőben járatot nyithat Casablanca és Budapest között, emellett kezdeményezte a két ország légiügyi hatóságainak kapcsolatfelvételét is.

Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere arról tájékoztatott, hogy Agadir az idén a 13. új úti cél, amelyet megnyitottak. További két járat indulása is várható: Berlinbe és Frankfurtba decembertől lehet a légitársaság gépeivel utazni.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy 1998-ban indult az első járat Magyarország és Marokkó között, akkor még charter járatokkal kötötték össze légi úton a két országot. Mára viszont több menetrend szerinti járat is közlekedik Budapest és Agadir, valamint Marrákesh között, ezzel a korábbi 7-9 órás eljutási idő a felére csökkent.

Bus Szilveszter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) déli nyitásért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a két ország között a sport, egészségügy, oktatás és a kultúra területén is szoros az együttműködés, a járatnyitás pedig segít Magyarországnak abban, hogy 10-ről 16 százalékra növelje a turizmus GDP-hez való hozzájárulásának mértékét. Hozzáfűzte, hogy a Wizz Air és a KKM törekvései és érdekei számos ponton találkoznak, amelyet a magyar diplomáciai és külképviseleti hálózat minden lehetséges eszközzel támogat.

Legyél az első hozzászóló "Megint nyitott egy új járatot a Wizz: irány Marokkó!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*