150 program a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Több mint 150 koncert, kiállítás, színházi és táncelőadás, továbbá számos világsztár fellépése várja csaknem 40 helyszínen a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál közönségét március 31. és április 23. között.

Három és fél hetesre bővült a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF), amelynek az idén az egyik legfontosabb témája a 150 éve megkötött kiegyezés lesz. Emellett a BTF csatakozik a Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója kapcsán meghirdetett Kodály-évhez is. A programkínálatból kiemelkedőnek tűnik Liszt Ferenc osztrák-magyar együttműködésben előadott Koronázási miséje, és Zsuráfszky Zoltán a Magyar Nemzeti Táncegyüttes számára készített, Kiegyezés 1867-2017 című koreográfiája.

A fesztivál záró előadása Kodály Zoltán Háry Jánosának bemutatója lesz, de Kodály-premierrel készül a Magyar Állami Népi Együttes is. A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ Vittorio Storaro háromszoros Oscar-díjas olasz operatőr és fotográfus képi világát bemutató kiállítással jelentkezik, míg a Magyar Nemzeti Galériában Georg Baselitz munkáiból nyílik tárlat – írta az MTI.

Sokan várják John Malkovich fellépését, az amerikai színész Martin Haselböck orgonaművész közreműködésével adja elő Michael Sturminger A diktátor utolsó beszéde című darabját. A fesztiválon debütál a Recirquel Társulat Adieu! című produkciója. A darab a bohóc figuráját hozza be az újcirkusz világába. A műfajt a magyar társulat mellett az ausztrál Circa és a svéd Svalbard Company képviseli a BTF-en. Hrutka Róbert kilenc év után lép fel ismét Jamie Winchesterrel.

A rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón kiemelték még a Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttesének Peer Gynt-előadását és a háromnapos Koreai napokat is, amely a kalligráfiától a taekwandóig a keleti ország számos arcát bemutatja. A fesztivált indító promenádon Kodály és Bartók figurái is felvonulnak majd, a menetet pedig nagyszabású össztánc zárja a Hősök terén.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál részletes programja ITT érhető el.

Legyél az első hozzászóló "150 program a Budapesti Tavaszi Fesztiválon" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*