20 fős hölgykísérettel síterepre ment karanténba a thai Király. Mutatjuk hova

Fotó: Leuchtende Hotelfotografie/ Grand Hotel Sonnenbichl

A német Bild bulvárlap után nyomán a jóval mértéktartóbb brit Independent is arról számolt be, hogy a nem teljesen visszafogott életviteléről ismert thai Király, X. Rama, néven is ismert Maha Vajiralongkorn Király 20 tagú hölgykíséretével és személyzetével egy német hegyi szállodában vészeli át a karantén napjait. Nézzük hát meg a szállodát.

A 67 éves thai Király egy nagyszabású party tervével érkezett a híres síterepnek számító Garmisch-Partenkirchenbe a 2962 méter magas Zugspitze tövébe, a Grand Hotel Sonnenbichl-be, de a hírek szerint kíséretének nagyrésze megriadt a koronavírustól és inkább a biztonságot keresve hazautazott, míg X. Rama – nem kis zúgolódást okozva Németországban – a kormánytól kért és kapott engedélyt arra, hogy miközben minden szállásadónak be kellett zárnia, ő teljes egészében kibérelje a hotelt. Amelyben – amiért pedig thai alattvalói egy részének nemtetszését vívta ki –, személyzete mellett a “háreme” jelzővel jellemzett hölgykoszorú tagjai tartózkodnak. Arról nem tudni, hogy a nem oly rég nősült király negyedik felesége a korábbi stewardess, pilóta és testőr Suthida Tidjai is a síterepen van-e.

Fotó: Leuchtende Hotelfotografie/ Grand Hotel Sonnenbichl

De nézzük a szállodát. A fentiek fényében nem véletlen, hogy a foglalási oldalakon a következő választ kapjuk kérdésünkre: Sajnáljuk, de az Ön által kiválasztott időszakban nincsenek szabad szobák ezen a szálláshelyen. Ez a válasz egyébként egész májusig érvényes – tovább nem próbálkoztunk.

A 98  szobás, hatalmas, mégis családias hangulatú hotel egyébként szolid választásnak tűnik, ha azt vesszük, hogy csak négycsillagos besorolású. Igaz a síterepeken ez tekinthető sztenderdnek, hiszen a Kayak foglalási portál szerint a legutolsó elérhető ár így is 459 euro/szoba, ami kedvezményt is tartalmazott az eredeti 622 euróhoz képest. Az oldalon egyébként az éttermi szolgáltatások minőségét és az ár-érték arányt 9.2 pontra értékelték.

Fotó: Leuchtende Hotelfotografie/ Grand Hotel Sonnenbichl

Az Agoda foglalási portál már szigorúbb volt a festői Garmisch-Partenkirchen központjától 20-25 perce, eldugott helyen található szállodával szemben: miközben a kiszolgálást, nagyszerűnek, 8,7, a koronavírus idején különösen fontos tisztaságot szintén nagyszerűnek, de már csak 8 pontosnak ítélte, a nagyszerű kényelem mellett a házon belüli szolgáltatások is nagyszerű minősítést kaptak, de csak 8 pontos értékkel.

Fotó: Leuchtende Hotelfotografie/ Grand Hotel Sonnenbichl

A szállodáról egyébként azt is megtudhatjuk, hogy a legtöbb szoba alapfelszereltségéhez erkély is tartozik. Ezen kívül van széf, minibár és íróasztal is és ami a mai időkben különösen fontos egy TV-készülék, egy rádió és WiFi is a vendégek kényelmét szolgálja a nyaralás alatt. Az aktív kirándulásokat kedvelőknek, akik a környéket két keréken szeretnék felfedezni, kerékpárkölcsönző is rendelkezésre áll – igaz a télies tavasz idején azért a bringázással nem árt vigyázni.

É-z