200. repülőgépét is átvette a Wizz Air

Megérkezett a Wizz Air flottájába a 200. repülőgép is. Ezzel a légitársaság flottájának átlagéletkora 4,2 évre csökken. Az új Airbus A321neo modell a London-Luton repülőtéri bázishoz csatlakozik.

Az Airbus A321neo repülőgépek modern repüléstechnológiai megoldásaiknak köszönhetően jelentős környezetvédelmi előnyöket kínálnak. A modell jelenleg akár 50%-os fenntartható repülőgép-üzemanyaggal is repülhet, miközben 50 százalékkal csökkenti a zajlábnyomot, 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, valamint 20 százalékkal kevesebb szén-dioxidot és 50 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot bocsát ki. A fiatal flottának és a modern repülőgépeknek köszönhetően a Wizz Air szén-dioxid-kibocsátása 6,8 százalékkal kevesebb volt 2023-ban, mint az azt megelőző évben.

Az utaskilométerenként számított átlagos 51,5 grammos karbonkibocsátás a légitársaság eddigi legalacsonyabb éves eredménye, a vállalat pedig elkötelezett amellett, hogy 2030-ig[3] további 25 százalékkal csökkentse szén-dioxid-intenzitását.

A Wizz további 300 repülőgép beszerzését tervezi az évtized végéig.