Irány Szentpétervár! – tovább bővít a Wizz Air

Elindult a Wizz Air diszkont légitársaság első járata Budapestről Kazahsztán fővárosába, Asztanába

Új útvonalat indít a Wizz Air, Budapestről ezután már az oroszországi Szentpétervárra is repül a társaság indít képeket. Jegyek már 8 990 forinttól foglalhatók.

Még egy oroszországi célállomással bővíti kínálatát, a Wizz Air. A társaság 2013 szeptemberében indította el Budapest-Moszkva járatát, amely azóta 440 000 utast szállított a két főváros között. Most pedig indulnak a szentpétervári járatok is.

Az új útvonal bejelentésére rendezett sajtótájékoztatón Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „Magyarország de facto nemzeti légitársaságaként büszkén jelentjük be a Wizz Air legújabb, régóta várt útvonalát Budapestről Szentpétervárra, amely az egyetlen közvetlen kapcsolat Magyarország és az orosz kulturális főváros között.”

Mint arról már írtunk közelmúltban indított kilenc új útvonal és a Bordeaux-ba, Asztanába, valamint Frankfurtba közlekedő járatok mellett Szentpétervár már a 13. célállomás, amellyel a Wizz Air bővíti budapesti hálózatát 2017-ben. A légitársaság így már 63 várossal kapcsolja össze a fővárost Európában és azon túl is, ezáltal a budapesti kínálat a legváltozatosabb a WIZZ egész hálózatában.

Szentpétervár, Oroszország második legnagyobb városa jelentős kikötő a Balti-tenger partján, a Néva folyó torkolatánál. A Nagy Péter cár által alapított város az egykori orosz birodalom cári székhelye volt, és jelenleg is az ország kulturális fővárosának tekintik. Lélegzetelállító fekvése és egyedülálló módon fennmaradt építészeti emlékeinek köszönhetően a város számtalan felfedeznivalót tartogat a látogatók számára: több mint 200 múzeum, köztük a világ egyik legnagyobb művészeti gyűjteménye, az Ermitázs, számos palota, galéria és kulturális programok gazdag választéka a klasszikus zenétől a baletton át az avantgárdig és modern fesztiválokig.

Legyél az első hozzászóló "Irány Szentpétervár! – tovább bővít a Wizz Air" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*