2000 forintos jegy a tűzijátékra most hétvégén

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Mivel az augusztus 20-ai tűzijáték a várható rossz időjárás miatt elmaradt és e hét szombat este 9 órára halasztották, most különleges, fixáras retúrjeggyel utazhatnak az erre a szombatra halasztott ünnepi programra és onnan haza az érdeklődők a hétvégén. A Tűzijáték 2022 menettérti jegy ára a megtett távolságtól függetlenül, egységesen 2000 forint.

Az MTI információi szerint a rendkívüli ajánlat legfeljebb összesen négy főig, személyenként 800 forintért családokra, csoportokra kibővíthető. Mindez azt is lehetővé teszi, hogy a távolabbi országrészekben élők is jelentős kedvezménnyel tehessék meg a budapesti kirándulást, ami akár többnapos tartózkodásra is lehetőséget ad.

Az ajánlattal már a fővároshoz közelebbi településekről – például Székesfehérvár vagy Szolnok – indulóknak is érdemes élniük, de természetesen a távolabbi helyekről – például Nyíregyháza vagy Zalaegerszeg – buszra, vonatra szállók számára még nagyobb a megtakarítás. A számítások szerint legalább 100 kilométer távolságról egyedül utazva is a teljes jegyár több mint felét takaríthatja meg, aki a Tűzijáték 2022-re a kedvezményes jeggyel indul Budapestre. Két szülő két gyerekkel, a hagyományos kedvezményeikhez képest, közel hatezer forinttal olcsóbban juthat a fővárosba vonattal, vagy busszal oda és vissza. A speciális Tűzijáték 2022 menettérti jegyet a vidékről Budapestre utazáshoz  augusztus 26-án és 27-én, a hazaútra 27-én és 28-án lehet felhasználni a MÁV-Start, a GYSEV és a Volánbusz járatain. A menetjegy a vasúton 2. kocsiosztályra szól, a felárak (például az IC helyjegyé) megfizetése vagy az autóbuszok kiegészítő jegyeinek megváltása alól nem mentesít.

A részletes felhasználási feltételekről és az ajánlott értékesítési csatornákról a szolgáltatók adnak bővebb tájékoztatást.