5 kérdés, 5 válasz – és aki felel: Rádóczy Andrea, a balatonfüredi Hotel Silverine Lake Resort igazgatója

Rádóczy Andrea, a Hotel Golden Lake Resort szállodaigazgatója.

Reménykedünk, hogy május elejétől már a teljes szállodai kapacitás működhet – mondja Rádóczy Andrea, a balatonfüredi Hotel Silverine Lake Resort igazgatója.

1. Mit terveznek, mit várnak 2021-től?

2021.03.01-től tervezzük az újranyitást, azaz az üzemszünet végét, amikor is a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelve egyelőre csak üzleti utazókat fogadunk. Bízunk benne azonban, hogy március közepétől már –akár korlátozásokkal is – de ismét szabadidős vendégek is érkezhetnek. Reménykedünk, hogy május elejétől már a teljes szállodai kapacitás működhet és az egyéni vendégek mellett rendezvény szegmensünk is elindul. Összességében, ha a 2020.évi bázis árbevételt elérnénk, rendkívül elégedetten zárnánk az évet. Ehhez azonban elengedhetetlen a korlátozások mielőbbi feloldása.

2. Mikorra várja, hogy a belföldi utazás újraindul Magyarországon?

A belföldi turizmus szerencsére jól reagál minden olyan pozitív hírre, amely segíti a munkánkat, megélhetésünket. Azaz csak ismételni tudom magam, a korlátozások enyhítésével, későbbi teljes feloldásával egyenesen arányosan indulni fog a belföldi turizmus.

Ugyanakkor meggyőződésem, hogy amennyiben a külföldi szabadidős utazásokban is megszűnik a korlátozás, szintén egy hatalmas utazási boomra lehet számítani külföldre.

Ez azt feltételezi, hogy ellentétben a tavalyi nyárral, már nem koncentrálódik minden turisztikai szabadidős kereslet Magyarországra és ezen belül a Balatonra. Tehát mondhatjuk, hogy akár egy normál, a korábbi évek nyári forgalmával megegyező keresletet várhatunk.

3. Mikorra várja a külföldi turisták magyarországi megjelenését, a budapesti turizmus újraindulását?

A Balaton régió külföldi vendégéjszaka mixét az elmúlt években főként a környező országok, valamint a hagyományos küldő piacok jelentették. Véleményem szerint itt egy jóval lassabb visszarendeződésre kell számítanunk. Minimum 2-3 évre lesz szükség a 2019-es bázis év eléréséhez.

4. Felújítások, programok és ajánlatok kapcsán mivel készülnek a belföldi – és a külföldi -, turizmus újraindulására?

Szállodánk felújítását 2019-ben megkezdtük és eredetileg 2020.év végére terveztük a teljes szobakínálat, valamint a közösségi terek megújítását. A pandémiás járvány miatt azonban még néhány szoba felújításra vár. Büszkék vagyunk azonban arra, hogy közösségi tereink, 37 szobánk, wellness részlegen kezelő helyiségeink teljesen új design kaptak. Közvetlen a vízpartra, a nádas szomszédságába egy swim spa jakuzzit telepítettünk, továbbá nagy hangsúlyt fektettünk a gasztro kínálatra is, benne akár személyre szóló, sommelier által prezentált borkóstolókkal, valamint a kikötőben, vagy akár a panoráma teraszunkon szervírozott vacsorával várjuk a vendégeket.

5. Ön szerint az utazási szolgáltatók elvárnak-e friss PCR tesztet, vagy oltási igazolást az ügyfeleiktől, vendégeiktől?

Úgy gondolom, hogy az általános beoltottsági ráta, továbbá a nyájimmunitás felül fogja írni a PCR tesztet, valamint az oltási igazolást. Jó példa erre a napokban indult olaszországi újra nyitás.

émz