56%-kal több Air Canada Rouge, Budapesten

Az Air Canada Rouge belelendült. Hivatalosan is megkezdte a jegyek értékesítését a jövő nyári torontói járatokra. A bejelentés meglepetést is tartogatott.

Igazi turisztikai szenzációt jelent a kanadai légitársaság bejelentése, amely szerint az Air Canada Rouge nem csak visszatér, hanem még több járatot üzemeltet jövőre Budapest és Toronto között. Ráadásul az Air Canada szabadidős légitársasága sokkal korábban, már május közepén elindítja a járatokat, a nyári csúcsszezonban – vagyis júniustól szeptemberig – heti öt járatot üzemeltet 2017-ben, hétfő és péntek kivételével a hét minden napján. Az idén nagy sikerrel elindult Air Canada Rouge-járatok folytonosságát és népszerűségét az is jól jelzi, hogy a légitársaság még az indulási időpontokon sem változtatott: a Boeing 767-300ER típusú gép valamennyi járatnapon egyformán, délelőtt 10.00-re ér Budapestre és pontosan délben indul vissza Torontóba.

acr-7

Az Air Canada Rouge utasainak okmány- és biztonsági ellenőrzését, szűrését, már a budapesti repülőtéren elvégzik, ami jelentősen lerövidíti a várakozást az utasok számára a kanadai érkezéskor. Ráadásul Toronto Pearson repülőterén az Egyesült Államokba tartó átszálló utasok átesnek az ún. pre-clearance eljáráson, ami után már kényelmesen és gyorsan, a zöld folyosókon keresztül léphetnek be az USA repülőterein. Ez az eljárás a magyar, a kanadai és az amerikai hatóságok közötti szoros együttműködés révén jött létre és egyben komoly elismerése a budapesti repülőtér biztonsági színvonalának. Az eljárás nyertesei az USA-ba tartó utasok, akiknek így a 10 órás repülőút, majd egy átszállás után nem kell további hosszas sorban állásra számítaniuk az amerikai repülőtereken. Az Air Canada Rouge torontói járata egyébként az Egyesült Államok mellett számos egyéb desztinációra, így a Karib-térségbe, Mexikóba és egész Latin-Amerikába is kínál átszállásokat.

A járatot az Air Canada Rouge 282 személyes Boeing 767-300ER szélestörzsű repülőgéppel üzemelteti. A repülőgép utastere két osztályos elrendezést kínál, 24 Premium Rouge üléssel a repülőgép elején a business osztályú utasok számára, ami extra lábteret és kibővített szolgáltatásokat nyújt, illetve 258 turistaosztályú ülést (közte 35 ún. Preferred ülés megnövelt lábtérrel) – az utastér hátsó részén.

Legyél az első hozzászóló "56%-kal több Air Canada Rouge, Budapesten" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*