2013 júliusában Reto Wittwer a Kempinski Hotels elnök-vezérigazgatója az éves igazgatói találkozón Berlinben kihirdetett egy versenyt a vezérigazgatók körében az alábbi kérdésekkel:
Létezik-e olyan egyedi étel az Ön hotelében…,:
– amely népszerű a vendégek körében?
– amelyhez történelmi esemény(ek) kötődik/kötődnek?
– amely különleges hozzávalókból készül?
– amely valami módon kapcsolódik a hotel helyszínéhez?
– amely gyorsan elkészül, nem igényel különösebb időbeni ráfordítást?
– amelyet Ön is meg tudna főzni?
Mivel a puding próbája az evés, 2014. február végén a vezérigazgatók fakanalat ragadhattak és megmutathatták a világnak főzőtudományukat. A világ minden tájáról érkeztek a résztvevő igazgatók a versenyre, különlegesebbnél különlegesebb ételeket készítve: eredeti török kebabtól kezdve Isztambulból, a hamburgi homárlevesen keresztül, egészen a currys kolbászon át Berlinből, akárcsak a Seychelles-szigetek currys gyöngytyúkja vagy a Haitang Bay rizses csirkéje és Indonézia csirkés zabkásája, a nemzetek legelkápráztatóbb ételei sorakoztak fel.
Az esemény remek lehetőséget nyújtott arra, hogy a legtöbbször a háttérben dolgozó vezérigazgatók kicsit betekinthessenek a konyhai munkák és a vendéglátás gyakorlati elemeibe is. A világ 70 legkülönlegesebb ételét a német landshuti tanszállodában készíthették és kóstolhatták meg a versenyzők. Reto Wittwer kifejtette: a vezérigazgatói munka egyik legfontosabb része a szállodai vendéglátás ismerete, a verseny célja pedig ennek népszerűsítése, a helyi specialitások bemutatásával. A főzés mellett a különleges tálalás is helyet kapott a megmérettetésben, az elkészült ételeket és receptjeiket pedig egy receptkönyvbe is összegyűjteni tervezik majd.
(A fotón Emile Bootsma, a budapesti Kempinski vezérigazgatója specialitásával, a szalontüdővel.)
Legyél az első hozzászóló "70 étel a világ körül a Kempinskivel" című cikkhez