Idén ősszel kicsit máshogy indul újra a Gasztrohegy, mint tavaly. A szervezők – 10 egész évben nyitvatartó badacsonyi vendéglátóhely tulajdonosai és séfjei – 2 napos fesztiválként kezdték el értelmezni a tematikus Gasztrohétvégéket, és ennek megfelelően csomagajánlatokkal is készültek. Elkészítették az egyik legizgalmasabb szórólapot, amit mostanában láttunk: az asztali kiajánlóból mini Badacsonyt lehet hajtogatni.
Természetesen most is bárki bármelyik helyre betérhet „csak úgy” kóstolni, de érdemes a túrát a Hotel Bonvino Gasztrohegy INFO pontján kezdeni majd, ahol poharat, karszalagot, kedvezményes bérletet is lehet vásárolni. Mutatjuk, hogy mi, mit tartalmaz:
- GASZTROHEGY-jegy • Gasztrohegy pohár + karszalag, mely feljogosít az elektromos busz 2 napos használatára, mely fél óránként indul a helyek között
- GASZTROHEGY-bérlet • Kedvezményes, 5 szabadon választott vendéglátóhely Gasztrohegy fogását tartalmazó bérlet egy adott hétvégére + Gasztrohegy pohár + karszalag, mely feljogosít az elektromos busz 2 napos használatára
- GASZTROKALAND • Exkluzív gasztrotúra bennfentes idegenvezetőkkel, ahol személyesen találkozhatsz a vendéglátókkal – bejelentkezéssel! Tartalma: 5 vendéglátóhely meglátogatása: 5 gasztrohegy fogás+5 pohár bor a fogások mellé + Gasztrohegy pohár + karszalag, mely feljogosít az elektromos busz 2 napos használatára
Mi is a Gasztrohegy?
Badacsonyban októbertől áprilisig csúcsra járatják a szőlőhegyi gasztronómiát: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb, alaposabb kóstolgatásra alkalmasabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt. Októberben indul a Gasztrohegy új évada sok-sok hallal: lesz pisztráng, lazackaviár, oroszos vonal, balatoni sushi, fogas tatár, pontyfilé.
A Gasztrohegy vendéglátói minden évben szeretettel látnak egy új tagot. Idén tizedikként csatlakozott a badacsonyörsi Vánkos, mely panziónként kezdte, mára azonban melegkonyhás bisztróval bővültek.
Az októberi Nem HEKK hétvége fogásai:
- Tölgyes Kúria: Füstölt fogas kocsonya, marinált kerti zöldségekkel kapor habbal / Vaslapon sült keszthelyi tokhal kolbász, konfitált paradicsomos, hagymás sült burgonyával, citrus mártással
- Bonvino Borbár: Füstölt leső harcsa cékla-alma-zeller szalma
- Borbarátok Vendéglő: Fogas tatár, ananász, chili, koriander / Rácponty, füstölt burgonyapüré, kolbász morzsa, lecsós jus
- Istvándy Birtok és Borműhely: Lazac pisztráng grill zöldséggel, kéknyelű mártással
- Tilia Borvendéglő: Füstölt pisztrángos quiche, mángold / Pontyfilé karsztvizes kultúrából, házi derelye, paradicsom, Ranolder sajt.
- Pláne Badacsony borterasz: Balatoni sushi
- Hableány: Fogaspofa- savanyúkáposzta- kaviár / Ponty- harcsamártás- hajdina- haltej
- Kisfaludy-ház:H.E.K.K. – Harcsa, endívia, tök, Kapor
- Vánkos:Orosz blini, füstölt lazac, lazackaviár, tejföl, tojás, beluga vodka
- Laposa Birtok: Medvecukros posírozott tokhal / Kárász Gin tonic